Петьо Блъсков: Цялата кал, в която шляпаме сега, я забърка президентът Радев

https://svobodnoslovo.eu/politika/petyo-blaskov-cyalata-kal-v-koyato-shlyapame-sega-ya-zabarka-prezidentat-radev/54161 SvobodnoSlovo.eu
Петьо Блъсков: Цялата кал, в която шляпаме сега, я забърка президентът Радев

Цялата каша, цялата боза и цялата кал, в която шляпаме сега, я забърка президентът Радев. Някои от президентите ни имаха отношение към политическите ситуации, но не така радикално, каза главният редактор на "Труд news" Петьо Блъсков пред ПИК ТВ.

От този негов юмрук се радикализираха протестите, стана тая каша с правителство след правителство, един от неговите министри не беше български гражданин. Радев лансира тези хора, поддържа ги през цялото време и после - шарлатани. Значи няма проницателност като държавник. Да ги нарече шарлатани, е тенеке сурат, коментира Блъсков. Така че в дъното на нашата боза стои този човек, добави той.

За съжаление, сегашната ситуация ще продължи да стои, защото, като гледам, пак ще имаме служебен кабинет, прогнозира Блъсков.

Някой, като каже, "да се договорим", веднага почва да си мисли човек, че ще стане някаква "заварка". Ще ни пробутват клишета за евроатлантически ценности и пр. България е от държавите, създали евроатлантически ценности още през 7-8 век, посочи главният редактор на "Труд news".

В България има един много странен скандал в политическите семейства. ГЕРБ е член на ЕНП, ДСБ - също, защо е този семеен скандал, попита Блъсков.  Според него на тази основа, двете формации биха могли да разберат, като членове на ЕНП. Тези уйдурми и колаборации, които би трябвало да бъдат принципни, се размиват в други посоки, които са непродуктивни, напомни той.

Блъсков коментира и посланието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от петък за коалиция между двете първи политически сили. По-продуктивно би било, ако го кажеше след изборите, заяви Блъсков. Той обясни, че преди изборите подобни изказвания не са много интересни за хората, които симпатизират на ГЕРБ. Политически ситуацията е трудна. Борисов го е направил с мисъл за някакво развитие на ситуацията в някаква стабилизираща посока. Но доколко е било добре прието сред неговия електорат, не знам, добави главният редактор на "Труд news".

Провокиран с въпрос дали не се харчат грешни пари за избори през няколко месеца, Блъсков отговори: Нека да се направят нормалните разходи за тези избори, това не са грешни пари. Но да има ред и организация. Мои близки ми казаха, че в секциите им ги посрещнали с "заповядайте на машините", разказа Блъсков и подчерта, че още едно разделение в обществото стана с машините. Това е много неприятна история и тя ще продължава, добави той. Най-големият компромат, и то истински компромат, срещу машините е, че машинното гласуване е продадено на една частна фирма. Нямам нищо против "Сиела", но не може държавата да продава изборите на една фирма. Хайде да започнем борбата с корупцията от там. За дребни неща се вдига вой до небесата, а за това? ОК, нека да има машини, но те да бъдат под контрола на държавна институция. За какво е това министерство на електронното управление, попита Блъсков.

Който ще да е премиер, важното е да произвеждат управление и власт по закон и конституция. Ако няма качества, ще се провали. Или управляват по закон и конституция, или с лъжи и шашми, каза още Блъсков.

Той подчерта, че предстои трудна игра, а най-вероятната прогноза е политиците да не успеят да се договорят и след три месеца пак да има избори.

trud.bg

4 Коментара

Зелена брада

преди 1 година

Цялата тази каша я забърка вашият "главен" прокурор Гешев, драги ми Смехурко Блъсков! Ако този милиционер не се беше взел на сериозно и въобразил, че е "инструмент на Господ", т.е. на Светиня му Буци и не бе нахлул в Президентството, нещата щяха да бъдат други! Както казва народът "Ако Буци и Гешев бяха мирно седели, не биха чудо видели"! А парите похарчени за демокрация, не са "грешни" пари! Ако са такива защо ни е тази "демокрация"?! Да си бяхме седели в социализЪма, или да забраним изборите......

Коментирай

Зелена брада

преди 1 година

Не ли?!

Коментирай

Бродяга

преди 1 година

Абе Блъсков, чии хора са собствениците на СИЕЛА, братя Тодорови?! Не са ли и те като братя Домусчиеви и повечето "демократични" олигарси хора на Борисов?!

Коментирай

ПешоБарабата

преди 1 година

Кашата ще става все по-голяма при тенденцията електоратът да става все по-мургав и "умен"

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.