ПИКАСО НА ЕКРАН

https://svobodnoslovo.eu/politika/pikaso-na-ekran/113405 SvobodnoSlovo.eu
ПИКАСО НА ЕКРАН

Хабсбургската челюст“ и цената на кръвосмешението между кралете в Европа :  Chronicle.bg

Абе хора, какво става с бившето "хубаво Наде"? Откакто стана Нейнски, тоест откакто остаря и взе да си прави през месец пластични операции, все повече заприличва на блатен таласъм или на ацтекския бог Тескатлипока . Или на последния хабсбургски крал на Испания.

Напоследък май челюстта й се е изкривила, а едното й око е излязло от орбитата и намигва по собствен почин. На калпав пластичен хирург, почитател на естетиката на Пикасо, ли се дължат тия промени или на вредното тв излъчване? Защото напоследък Надка и с форцепс не можем да я извадим от студиата.

В съзнанието ми Надето е като град Монтана. По имената на Монтана можеш да разбереш колко и какви режими са управлявали България - най-напред си е бил село Кутловица, после аристократично се е въздигнал до Фердинанд, сетне отечественофронтовски е прекръстил на Михайловград и накрая, понеже сме партньори със САЩ, е станал Монтана - уж от римската колония Монтанезиум.

Та и по имената, любовниците и съпрузите на Надка, личи кой е на власт у нашенско. И по физиономията й. При смяната на всеки пост и съпруг - пластична операция. И като резултат муцуната й така се разфасова и раздрънка, че всеки чарк се тангърка в различна посока.

В момента Надка Нейнски е портрет от Пикасо от неговия зеленски период. 

И понеже не слиза от екран, а е ясно, че ще става все по-зеленска, разногледа и кривочелюста, чакам новата пандемия като спасение. Дано задължителната маска най-сетне скрие Пикасо от очите ни.

Милена Върбанова

 

15 Коментара

Димитър Пенчев

11 months before

Здравейте,не мога да намеря книгата АТЛАНТИ И ГИГАНТИ.

Коментирай

Иванов

11 months before

Тая политическа курва, се използува от посолството като много други, при това списъкът не е никак малък. Ние обаче наивните и простодушните, трябва да бъдем убедени , че и тя като бивш посланник в Турция и като бивша звезда от т.н. демокраатичен период може да заблуждава населението. Крадлата Поптодорова. Соломончо, Плевналиев и един куп политически продажници живеят с мисълта, че ще оправдаят чековете , с които им плащат. Някой някъде трябва да събира всичките им политически издънки, та ако един ден им народен съд, тези примати да си получат еквивалента.

Коментирай

Посетител

11 months before

А бе, доколкото си спомням - това с последния испански крал от Хабсбургите беше заболяване, някакво... Да не би и Надка да го е пипнала?!? Не съм я гледал при Жоро Любенов, но е станала лика-прилика с Хабсбурга!

Коментирай

Милена Върбанова

11 months before

Г-н Иванов и "така мисля", благодаря за коментарите ви! Към г-н Пенчев - явно книжарница "Български книжици" все още не е подготвила книгата за продажба. Може да я получите от мен, но ще бъде нужно да зная Вашия град ( населено място ) и номера ва телефона Ви. Ето защо Ви моля да се свържете с редактора на сайта и да му дадете тази информация. Аз ще Ви я изпратя.

Коментирай

Милена Върбанова

11 months before

Към "Посетител": "Онова" ли заболяване имате предвид?

Коментирай

Посетител

11 months before

Към "Милена Върбанова": Смътно си спомням от ученическите години за заболяване, срещано сред представители на западната аристокрация, както жени, така и мъже - видимо поне от запазилите се до днешни дни техни портрети, от различни времена и страни... Не си спомням от какъв вид беше въпросното заболяване, но се характеризираше с издължаване на лицето, дланите... Очаквах някой да подскаже кое е то.

Коментирай

"Милена Върбанова"

11 months before

Надето няма как да се разболее от "аристократична болест". Предполагам, че е резултат от неуспешните операции, след които лицето драстично губи тъкани. А също поради манията й да бъде много слаба. Има и нещо друго - грозно остаряват лошите хора.

Коментирай

Посетител

11 months before

Че Надка и аристокрация са две противоположни неща - спор няма! Но и че това при краля е болест... Всичко най-добро!

Коментирай

Димитър Пенчев

11 months before

Пуснах писмо никой не отговаря.

Коментирай

Димитър Пенчев

11 months before

Написах писмо на адрес [email protected] никой не отговаря.

Коментирай

Милена Върбанова

11 months before

Г-н Пенчев, моля за малко търпение. От този офис утре ще препратят мейла Ви на редактора.

Коментирай

Жоро

11 months before

Може би сифилис ,доста мъже я изпробваха като беше млада.

Коментирай

Александър

11 months before

Нейнски, да ти имам вкуса! Това плашило ако дойде пред блока, ще го изгоня! Герганче, ко прай дядо ти?

Коментирай

Червената шапчица

11 months before

Освежаващ масаж със замразена краставица срещу бръчки и торбички под очите. Първо намерете свежа краставица и я измийте добре. Без да белите кората, просто си я заврете в задника. Бръчките и торбичките под очите няма да изчезват, но ще ви стане хубаво в тези жеги.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.