ПИКАСО НА ЕКРАН

https://svobodnoslovo.eu/politika/pikaso-na-ekran/113405 SvobodnoSlovo.eu
ПИКАСО НА ЕКРАН

Хабсбургската челюст“ и цената на кръвосмешението между кралете в Европа :  Chronicle.bg

Абе хора, какво става с бившето "хубаво Наде"? Откакто стана Нейнски, тоест откакто остаря и взе да си прави през месец пластични операции, все повече заприличва на блатен таласъм или на ацтекския бог Тескатлипока . Или на последния хабсбургски крал на Испания.

Напоследък май челюстта й се е изкривила, а едното й око е излязло от орбитата и намигва по собствен почин. На калпав пластичен хирург, почитател на естетиката на Пикасо, ли се дължат тия промени или на вредното тв излъчване? Защото напоследък Надка и с форцепс не можем да я извадим от студиата.

В съзнанието ми Надето е като град Монтана. По имената на Монтана можеш да разбереш колко и какви режими са управлявали България - най-напред си е бил село Кутловица, после аристократично се е въздигнал до Фердинанд, сетне отечественофронтовски е прекръстил на Михайловград и накрая, понеже сме партньори със САЩ, е станал Монтана - уж от римската колония Монтанезиум.

Та и по имената, любовниците и съпрузите на Надка, личи кой е на власт у нашенско. И по физиономията й. При смяната на всеки пост и съпруг - пластична операция. И като резултат муцуната й така се разфасова и раздрънка, че всеки чарк се тангърка в различна посока.

В момента Надка Нейнски е портрет от Пикасо от неговия зеленски период. 

И понеже не слиза от екран, а е ясно, че ще става все по-зеленска, разногледа и кривочелюста, чакам новата пандемия като спасение. Дано задължителната маска най-сетне скрие Пикасо от очите ни.

Милена Върбанова

 

15 Коментара

Димитър Пенчев

преди 9 месеца

Здравейте,не мога да намеря книгата АТЛАНТИ И ГИГАНТИ.

Коментирай

Иванов

преди 9 месеца

Тая политическа курва, се използува от посолството като много други, при това списъкът не е никак малък. Ние обаче наивните и простодушните, трябва да бъдем убедени , че и тя като бивш посланник в Турция и като бивша звезда от т.н. демокраатичен период може да заблуждава населението. Крадлата Поптодорова. Соломончо, Плевналиев и един куп политически продажници живеят с мисълта, че ще оправдаят чековете , с които им плащат. Някой някъде трябва да събира всичките им политически издънки, та ако един ден им народен съд, тези примати да си получат еквивалента.

Коментирай

Посетител

преди 9 месеца

А бе, доколкото си спомням - това с последния испански крал от Хабсбургите беше заболяване, някакво... Да не би и Надка да го е пипнала?!? Не съм я гледал при Жоро Любенов, но е станала лика-прилика с Хабсбурга!

Коментирай

Милена Върбанова

преди 9 месеца

Г-н Иванов и "така мисля", благодаря за коментарите ви! Към г-н Пенчев - явно книжарница "Български книжици" все още не е подготвила книгата за продажба. Може да я получите от мен, но ще бъде нужно да зная Вашия град ( населено място ) и номера ва телефона Ви. Ето защо Ви моля да се свържете с редактора на сайта и да му дадете тази информация. Аз ще Ви я изпратя.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 9 месеца

Към "Посетител": "Онова" ли заболяване имате предвид?

Коментирай

Посетител

преди 9 месеца

Към "Милена Върбанова": Смътно си спомням от ученическите години за заболяване, срещано сред представители на западната аристокрация, както жени, така и мъже - видимо поне от запазилите се до днешни дни техни портрети, от различни времена и страни... Не си спомням от какъв вид беше въпросното заболяване, но се характеризираше с издължаване на лицето, дланите... Очаквах някой да подскаже кое е то.

Коментирай

"Милена Върбанова"

преди 9 месеца

Надето няма как да се разболее от "аристократична болест". Предполагам, че е резултат от неуспешните операции, след които лицето драстично губи тъкани. А също поради манията й да бъде много слаба. Има и нещо друго - грозно остаряват лошите хора.

Коментирай

Посетител

преди 9 месеца

Че Надка и аристокрация са две противоположни неща - спор няма! Но и че това при краля е болест... Всичко най-добро!

Коментирай

Димитър Пенчев

преди 9 месеца

Пуснах писмо никой не отговаря.

Коментирай

Димитър Пенчев

преди 9 месеца

Написах писмо на адрес [email protected] никой не отговаря.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 9 месеца

Г-н Пенчев, моля за малко търпение. От този офис утре ще препратят мейла Ви на редактора.

Коментирай

Жоро

преди 9 месеца

Може би сифилис ,доста мъже я изпробваха като беше млада.

Коментирай

Александър

преди 9 месеца

Нейнски, да ти имам вкуса! Това плашило ако дойде пред блока, ще го изгоня! Герганче, ко прай дядо ти?

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

Освежаващ масаж със замразена краставица срещу бръчки и торбички под очите. Първо намерете свежа краставица и я измийте добре. Без да белите кората, просто си я заврете в задника. Бръчките и торбичките под очите няма да изчезват, но ще ви стане хубаво в тези жеги.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.