Пловдив гони ГЕРБ с камъни! Хунтата краде като за последно (СПИСЪК С ДАЛАВЕРИ)

https://svobodnoslovo.eu/politika/plovdiv-goni-gerb-s-kamani-huntata-krade-kato-za-posledno-spisak-s-dalaveri/26660 SvobodnoSlovo.eu
Пловдив гони ГЕРБ с камъни! Хунтата краде като за последно (СПИСЪК С ДАЛАВЕРИ)

Ако изборите за кмет на Пловдив бяха днес, то със сигурност ГЕРБ щеше да запише най-срамния резултат в историята си. На всички в града им писна от изпълненията на кмета Здравко Димитров – Зико и хората в общинския съвет, ръководени зад кадър от друг гербопитек – Иван Тотев.

На фона на растящите инвестиции в предприятия и заводи Пловдив става все по-кошмарен за живеене с неоправени улици, строящи се хаотично нови квартали, ужасен градски транспорт и потъващи десетки милиони, установи „Галерия“.

Културната столица на България не беше виждала такива мащабни протести от 2013 година, когато вървяха прословутите бунтове срещу цените на тока. Управлението на ГЕРБ кара вероятно последните си 11 месеца в Пловдив и гледа да кешира отвсякъде.

Насред зима кметът Зико се сети да гони украинските деца и майки от Белодробната болница, която с доброволен труд и средства беше превърната от коптор в общежитие за живеене. Зад peшението на бившия баскетболист и кръчмар се крият апетити по приватизирането на терена и сградата.

Там местна бизнес дама иска да изгради хоспис за възрастни хора – доста доходен бизнес напоследък. Съвсем „случайно“ въпросната инвеститорка Елена  Христова е доста близка с бившата депутатка от ГЕРБ Дани Каназирева (причислявана към харема „Мата Хари“, б.ред.), постоянен фактор в Общинския съвет от години.

Само намесата на местния издател Манол Пенков, бивш депутат от ДБ, спаси украинците от изгонване навръх 1 януари.

„Що се отнася до пловдивския кмет, той явно е много компромисен човек като морал, такива хора не трябва по никакъв начин да стигат до високи държавни постове.

Това е много важно да го имаме предвид при следващите местни избори. Обществото по никакъв начин не трябва да остава равнодушно към такива хора. Гражданското общество е доказало, че може да прави чудеса, така че това е пътят. Дотам сме стигнали“, каза Десислава Олованова от фондация „Три жени“, която помага на бежанците майки.

Мащабните протести и отпор на останалите партии принудиха кмета да се откаже от безумния проект за пробие пред Водната палата. Пловдивчани го нарекоха най-скъпата дупка в света за

10 милиона лева, която не само няма да отпуши движението там, но ще докара още коли в центъра.

Безумието обаче ще струва 750 000 лева в кошчето. 600 000 лева трябва да бъдат върнати на изпълнителя – фирмата на Юлиан Инджов, активист на ДПС. За още 150 бона ще бъде направена по-ръчка по възстановяване на терена след вече направените строителни дейности.

Както е известно, проектът щеше да отсече дървета в зелената зона до река Марица и да прекъсне велоалеята И всичко това заради бързането да се усвоят 10-те милиона, докато всеки европейски град се чуди как да увеличи зелените площи и велоалеите.

Точно покрай драмите с пробива и Белодробна болница журналистическо разследване изкара на бял свят безумно харчене на общински пари за скъпи коли. Човек само може да се чуди кое е по- скандално – че джипът на заместник-кмета Георги Титюков струва 80 000 лева или е платен по програма в помощ на бедни младежи. Тоест с тези пари трябва да бъде осигурен автомобил за различни социални дейности, свързани с подпомагането на социално слаби млади хора.

Оказа се обаче, че Титюков, чийто ресор са децата и спорта, не слиза от шкодата и за секунда. А бедните? Сещате се.

Не пo-назад остава общинският шеф Ненко Калакунов, директор на „Паркиране и репатриране“. Той управлява служебна шкода за 60 000 лева с мощност над 185 конски сили, лети джанти над 18 цола и дълъг списък с екстри. За какво му е такава голяма и мощна кола на началник, който би трябвало да следи за „паяците“ под тепетата?!

Тоест да шофира нещо малко и икономично, което да се справя с претоварения трафик.

Наглецът не само не се засрами, но обясни, че 60 бона не е много за кола. Все едно всеки пловдивчанин кара звяр за по 100 бона.

Местните се надигнаха и срещу одобрението на общината за строеж в частен имот в рамките на парка край Гребната база, където трябваше да се появи нов жилищен комплекс. Каназирева, която месеци наред мълчеше, се зае със своите общинари да брани уж интересите на пловдивчани. Всъщност вероятно си отмъщава, че не стана нейната далавера с болницата.

Естествено, не мина и тази седмица без скандали с касичката на ГЕРБ в града, както стана известен строежът на стадион „Христо Ботев“. Строителите, до един хора на управляващата партия в града, поискаха още 26 милиона лева, за да завършат строежа.

Цялата сума възлиза вече на 63 милиона лева. И тези пари няма да стигнат, това е истината. Няма как и да стигнат, защото половината отиват по партийните каси, коментират пловдивчани, бесни от безумното харчене на народна пара.

Дотук по нареждане на Бойко Борисов парите бяха дадени от държавата, тоест от всички нас. После общината, пак по негово нареждане, изтегли 12 милиона лева заем, които ще връщат само местните избиратели. Общината ще пита държавата за новите 26 милиона лева. Безвъзмездно!

Логично, феновете на „Локомотив“ скочиха и поискаха общината да включи в молбата до държавата и 26 милиона лева за техния стадион. Изглежда напълно справедливо. И всичко това става буквално дни, преди да излезе официалната проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция, наредена лично от Асен Василев в качеството му на финансов министър.

Бившият вицепремиер призна, че стадионите на „Ботев“ и на „Локо“ са сред подадените му сигнали за корупция с най-голяма парична стойност.

До редакционното приключване на броя се точеше и сагата с Панаира. След години съмнителни сделки бизнесменът Георги Гергов, който държи реално групата на БСП, е на път да вземе 360 декара на най-хубавото място в Пловдив.

В замяна на „правилно“ гласуване той обеща да дари 6 декара от Панаира за построяване на опера. Не кон за кокошка, а кон за зърно просо. Разбира се, Гергов нямаше да е в силната позиция, ако не получи като подарък от Варненската община акциите на морската столица в Панаира.

Така кметът на ГЕРБ във Варна Иван Портних сложи директно 26 милиона лева в джоба на социалиста.

На пловдивчани вече им е до гушата. В града все по упорито се шушука, че управляващите в Общинския съвет си имат тарифа. 10 бона струва един глас при взимане то на важни решения като цитираните ма щабни проекти.

Милионите потъват, а всички апетитни терени изглежда ще бъдат раздадени на тъмно до местните избори. Че после не се знае кой ще се настани на мястото на Зико, разжалван вече официално от началника си Бойко Борисов.

narod.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.