ПОЗОР СТЕ, ТВ МИСИРКИ, ПОЗОР! ПРЕБИВАТ ПРОТЕСТИРАЩИ, А ВИКТОРИЯ, ТИРЕ КРАЛЕВА, ПИТА: „А СПАЗВАТ ЛИ СЕ МЕРКИТЕ?“!

https://svobodnoslovo.eu/politika/pozor-ste-tv-misirki-pozor-prebivat-protestirashti-a-viktoriya-tire-kraleva-pita-a-spazvat-li-se-merkite/14668 SvobodnoSlovo.eu
ПОЗОР СТЕ, ТВ МИСИРКИ, ПОЗОР! ПРЕБИВАТ ПРОТЕСТИРАЩИ, А ВИКТОРИЯ, ТИРЕ КРАЛЕВА, ПИТА: „А СПАЗВАТ ЛИ СЕ МЕРКИТЕ?“!

Велислава Дърева: „Репортерите на БНТ – пълен потрес. Непрекъснато ни съобщават как ей сега двете групи протестиращи ей сега ще се изпотрепят, а в кадър – хора, които най-спокойно, лежерно даже, отиват към Орлов мост, Парламента или „Ал. Невски“. От ГЕРБ – декларация срещу несъществуващи провокации. Мъка велика – провокации няма. Автобусите на ГЕРБ си заминават бързичко, беж да ги няма.“

Народа принуди т.нар. големи телевизии да променят своите програми снощи и да предават пряко протестите в столицата.

Потрес. Пълен потрес на дръжките на микрофони.

Изключението бе Канна Рачева, която се опитваше да бъде максимално обективна. Не винаги и се получаваше, но трябва да бъде поздравена за усилията.

Иначе хората дадоха своята оценка на така наречените „големи“ телевизии, скандирайки около един репортер на бтв: „БТВ – фалшиви новини!“.

Репортерът, милият, видимо изпотен, не смееше да гъкне на пряк въпрос на интелигентен протестиращ, който от упор му зададе въпроса – защо не задавате неудобни въпроси, защо се гънете по брифингите, защо не говорите за записите и снимките от спалнята и защо, кажи, ти как смяташ – в демократична държава ли живееш?

Тъпият репортер отвърна по най-безумния начин: „Позицията ми не позволява да отговоря!“

За какъв такъв се наричаш журналист, бе?! Да ти имам „позицията“!

Пълен потрес на мисирките.

В същото време говорителката Виктория, тире Красен Кралева, докато хиляди скандираха „Оставка“ и „Мафия“, преиграно театрално, позирайки пред камерите в студиото, зададе най-безумния възможен въпрос на бтв дръжката на микрофон: „А спазват ли се мерките?“.

Обиграно, Виктория, тире Кралева, се чудеше как да откланя острите репортажи от улицата срещу мафията във Властта с препратки какво казал Борисов, в каква чакалня сме влезли и прочие евтини джурналяйски пинизи.

В Нова потресът – още по-жесток. И няма как да е друго яче, след като Нова е на лицето Домусчиев, първа дружка на Водача на Хунтата Бойко Методиев Борисов.

Дръжка на микрофон от Нова пита млад човек:  „Защо сте тук“? А младият човек направо му заби словесно кроше:  „Аз се чудя по – скоро защо вие сте тук?“. А Нова дръжката на микрофон вика: „Отразяваме протестите!“ Последва обаче второ словесло кроше от страна на протестиращия: „Вие не сте от най – обективните ТВ, за да ги отразявате“.

Хората в очите казваха на бнт, бтв и нова какво мислят за тях и защо не ги гледат.

И ги питаха – кажете вие, в демократична държава ли живеете?!

Дръжките на микрофон, наричайки се иначе журналисти, мълчаха като прости некърджалийски путки.

Знам защо. Ако не правят това, което нареждат чорбаджиите им, които пък слугуват на Хунтата, ще си загубят работата.

Ама честта, честта, „колеги“?! Къде я погребахте?!

Днес, сутринта, разбира се, нито една от тия телевизии не започна с клиповете за брутален побой над протестиращите от страна на МВР. Никой не хукна да разпитва уродите от МВР. Никой не потърси битите протестиращи – живи ли са, умрели ли са…

Започнаха всичките с брифинг на ГЕРБ, които изопачаваха бруталността на Хунтата, прехвърляйки МРЪСНАТА НАГЛОСТ И ОЗВЕРЯЛОСТ НА ХУНТАТА върху главата на президента Радев и протестиращите.

Позор сте, мисирки, позор!

Веселина Томова

Afera.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.