ПП е наела лобистка фирма в САЩ за 100 000 долара

https://svobodnoslovo.eu/politika/pp-e-naela-lobistka-firma-v-sasht-za-100-000-dolara/124573 SvobodnoSlovo.eu
ПП е наела лобистка фирма в САЩ за 100 000 долара

Управляващата формация "Продължаваме промяната" (ПП) e наела американска лобистка фирма, разкри сайтът за разследваща журналистика Bird.bg, който публикува споразумението между партията и компанията, както и записа в регистъра на чуждестранните агенти на Държавния департамент.

Договорът с "Manatos & Manatos" (M&M) е с дата от 20 декември 2023 г. От българска страна е подписан от Асен Василев, който е съпредседател на ПП, а също и финансов министър, а компанията се представлява от президента й Майк Манатос. Стойността му е 100 000 долара, от които половината се плащат при подписването, а остатъкът трябва да се предаде до 1 февруари 2024 г. (средствата най-вероятно ще дойдат от държавната субсидия, която ПП получава като парламентарна партия - бел.ред.). Договорът ще изтече в края на февруари т.г., ако не бъде преподписан.

В него е записано, че M&M ще помага на партията "да укрепи двустранните отношения между САЩ и България, както и на американските политически стратези да разберат първостепенната важност на България за САЩ, особено с оглед на нейните прозападни действия и усилия срещу корупцията".

От фирмата (в договора е записано "семейство Манатос" - бел.ред.) подчертават, че десетилетия наред са градили доверени отношения с политици от двете големи американски партии - Републиканската и Демократическата, както и че имат опит в промотирането на отношенията между САЩ и Гърция, както и между САЩ и Кипър.

M&M се наема да прави същото и за ПП, като обещава да промотира аспекти на двустранните отношения пред влиятелни американски политици, да помага за организирането на срещи с най-високопоставени представители на президентската администрация и Конгреса, както и да осигурява анализ и насоки по отношение на американската политика спрямо България.

segabg.com

3 Коментара

Сенека

преди 3 месеца

За пръв път се наема лобист, за да те разберат колко си прост!

Коментирай

Фоки

преди 3 месеца

Пак някаква схема на Кокоро....

Коментирай

Въпрос

преди 3 месеца

Чии са парите?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.