Премиерът Николай Денков: Няма как да направя капан на президента Радев, информирах го за Зеленски

https://svobodnoslovo.eu/politika/premierat-nikolay-denkov-nyama-kak-da-napravya-kapan-na-prezidenta-radev-informirah-go-za-zelenski/113031 SvobodnoSlovo.eu
Премиерът Николай Денков: Няма как да направя капан на президента Радев, информирах го за Зеленски

Няма двойственост в правителството към Украйна и няма разминавания в кабинета по отношение на военната помощ за Украйна, каза министър-председателят

„България се включи в този набор от страни, които подкрепиха Украйна. Това съответства с интересите на България. Подкрепата за Украйна в НАТО отдалечава опасностите от нас”. Това коментира премиерът Николай Денков в предаването „На фокус” на Нова телевизия.

Попитан дали е направил капан на президента с тази визита, Денков каза: „Няма как да направя капан. В момента, в който разбрах, че ще идва, се обадих на президента Радев и му казах. Той каза, че ще помисли дали ще се срещнат. По-късно стана ясно, че ще се срещнат. Няма капан, просто информирах президента. Не знам защо той не е поканил Зеленски”, каза Денков.

„Нямаше инициатива от другата страна, затова беше на МС”, каза още Денков.

Изключително важно е всякакви зони на конфликт да стоят далече от нашите граници. Подкрепата за Украйна увеличава нашата сигурност. Това е националният интерес на България днес, подчерта Денков.

Няма двойственост в правителството към Украйна и няма разминавания в кабинета по отношение на военната помощ за Украйна, каза министър-председателят.

Той поясни, че военният министър Тодор Тагарев е съобщил какво е искал украинският президент. България обаче ще предостави на Киев само това, което е излишно за българската армия.

Непосредственият повод за визитата бяха два документа - подкрепата за членство на Украйна в НАТО, когато е възможно, и меморандум за сътрудничество в няколко области, които представляват взаимен интерес, обясни премиерът.

Украйна вече има подкрепата на над 20 държави по отношение на членството им в НАТО, те се опитват да съберат повече подкрепа преди срещата във Вилнюс, това е причината посещението да е в тези дни, каза Денков.

epicenter.bg

4 Коментара

Иванов

1 year before

Какво стана с ГУАЙДО скъпи политически лидери. Какво става с Европа. Бързат да приключат с България така както с Украина и Европа. Такава поразителна свинщина, такова смазващо роболепие. След като ни унищожиха промишлеността и земеделието, образованието и здравоопазването, Каубоите искат сега да сринат и енергетиката. КАКВО СЕ ПОСТРОИ ПРЕЗ ТОЗИ ТРИЙСЕТ ГОДИШЕН ПЕРИОД, КАКВО. вКАРВАХМЕ ДА ГОРИМ БОКЛУЦИТЕ НА ЕВРОПА, ВКАРАХМЕ И СТАРИТЕ ИМ АВТОМОБИЛИ, ДЕЦАТА НИ ТЪПЕЯТ ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКА ДРУГА ДЪРЖАВА. ТОВА Е СМЪРТ. Американският посол с актив в Хаити ще ни довърши, а ние гледаме като малоумници.

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

Любим проект на вицепремиера Калина Константинова за развитие на „Български пощи“ е пред провал. Проектът за дигитална трансформация на пощите е за 100 млн. лв. и е част от Националния план за възстановяване и устойчивост. Оказва се, че той не може да бъде реализиран – и заради проблеми с режима на държавните помощи, и заради недомислени дейности, които са в разрез с нормативни документи. Това става ясно от изготвена от финансовия министър Асен Василев справка са трудностите около изпълнението на плана за възстановяване, изготвена за депутатите от ресорната комисия по въпросите на ЕС в НС.

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

Чуя ли името "Зеленски", веднага след това чувам и думата "поиска". Що така? Тоя е точно като разглезен малък лигль0 в супер-маркет. Тръшка се по земята, реве, гърчи се и "искааааам ма! Искам! искаааааааам!" Честно на мен тоя вече ми омръзна. Просто не само пресоли манджата, ами и я прегори.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.