Проектът "Възраждане"?

https://svobodnoslovo.eu/politika/proektat-vazrazhdane/119527 SvobodnoSlovo.eu
Проектът "Възраждане"?

В последната седмица на предизборната кампания в страната едно нещо стана безпощадно и болезнено ясно. "Възраждане" превърна навсякъде в свой основен противник не кандидатите на Сглобката, не носителите на примитивното политическо лакейство и лъжа, а кандидатите на БСП.

Привържениците на тази партия не просто изостриха тона и започнаха да сипят простотия след простотия по отношение на социалистите. Цялата им кампания се съсредоточи върху това. За капак на всичко "Възраждане" потъна в политическия мрак, и започна да мотае за подписите за нов вот на недоверие към правителството, този път за провала в политиката по сигурност.

Подобно шизофренно поведение е подозрително и странно. "Възраждане" шумно се обявява като алтернатива на цялото статукво, като антисистемната партия, която ще разтърси България, а по същество всичките й действия в кампанията са в полза на Сглобката.

Да спасиш правителството от дебати по вот на недоверие е хвърляне на спасителна жилетка на статуквото. И точно тук се появява тежкото подозрение, че "Възраждане" не е никаква алтернатива. А поредният инженерен проект, чиято цел е да обезсили и маргинализира протестния вот.

Знам, че мнозина фенове ще подскочат ужилено и ужасено, но е много важно да се изолираме от емоциите и да погледнам фактите право в очите.

За какво им трябва на "Възраждане" да превръщат БСП в свой основен противник?

Очевидно е - голямата идея е на балотажите из страната да няма консолидация на протестния вот. Защото персоналните атаки, обидите, истеричността са най-добрият инструмент за разделяне на хора, които иначе имат сходно желание за промяна, а и възгледи за света. А без обединение на гласовете ГЕРБ ще останат непоклатими, както и техните присъдружни партийки. Това ли искат феновете на "Възраждане", а?

От самото начало във "Възраждане" има нещо странно и нелогично. Не е нормално в една разпарчетосана политическа система партия да заяви, че ще управлява само ако получи мнозинството от гласовете. Така формацията на Костадинов се превръща в политически капан. Гласовете на недоволните се събират в нея, но дотам. Реализация на идеи - нулева. Участие в политиката - несъществуващо. Едно безкрайно викане в парламента, което не води след себе си абсолютно нищо.

Иска ми се да вярвам, че описаното от мен не е така. Че тези грешки са продукт на политическа неопитност, а не на зловещ план за маргинализация на недоволните части от обществото. Но последиците от тези грешки вече са налице - виждаме достатъчен брой фенове на "Възраждане", които са придобили манталитета на сектата на умните и красивите. А България няма нужда от това. България има нужда от политическо единство на партиите срещу статуквото, защото всичко останало осигурява на Сглобката политическо време, което те използват по най-мрачния и отвратителен начин.

Александър Симов

дума 

21 Коментара

Стоян Вичев

преди 6 месеца

Симов, Никой не ви е крив на БСП, че сте издигнали като кандидат за кмет на София - Циганка Соросоид! Това, че курНЕЛИЯ е проста и лакома го знаем добре и отдавна! Продажници сте като всички останали партии в България! Айде Баста!

Коментирай

Анонимен

преди 6 месеца

Възраждане изгубиха много в кампанията за тези избори. Ще се уверите по резултатите в следващите няколко избори. Едва ли ще спечелите от негласуващите защото хората ви смятат за патерица на ГЕРБ. А това да се обижда един човек по неговия етнически произход, първо е незаконно, второ и най-важното неморално и тъпо. Да не говорим, че преди няколко месеца пропагандата на ПП-ДБ-ГЕРБ беше издирила по някакви "данни", че именно Костадинов е варненски циганин. Кметските избори доказаха, че масовата деградация на населението в България е повсеместна.

Коментирай

калиманди рокоро

преди 6 месеца

Общи приказки бе авторе, дайте нещо по конкретно, вярно че възраждане имат трески за дялане, ама такива в пъти повече имат останалите партии. Чак пък бсп го играе обидената принцеса а когато продаваха оръжие за усрайна не бяха обидени. Ако има критики към възраждане, те са в съвсем друга посока, например намалелият ентусиазъм за референдума за еврото, нежелание за обединение с неправителствени организации гледащи в една посока с цел запазване едноличното лидерството на Коце, гласувания и игрички в парламента т. н Критиката трябва да направлява хода на събитията а не да критикуваме в полза на нечия партия

Коментирай

Глас народен

преди 6 месеца

"Анонимен" - имаш много поздрави от Любослав Пенев, който те праща да видиш как е супата и от Христо Стоичков, който поздравява едни близки твои роднини! Честито!

Коментирай

Мечо Пух

преди 6 месеца

- Здрасти Асане, какво правиш? - Черпим наред, бате! Син ми се роди. - Честито! Как се казва? - Луи. - Що така? - Щото е четиринадесети.

Коментирай

Гадюха

преди 6 месеца

Хм, статуквото да се произнася, че ще бори статуквото звучи като дървено желязо. Симов, много си отслабнал интелектуално. А преди какви ги редеше... Ако бъдеш честен поне пред себе си, признай, че най-нелогичното е партия от милионери да се преструва, че защитава бедните българи, ха-ха.

Коментирай

лудницата

преди 6 месеца

Костадинов е купил копейките. Четем същата реторика на троловете от Възраждане с подобен речник на гербаджийските тролове отпреди години. Имаше шанс да се свали сглобката, но копейките се продадоха за центове и сега ще има за кмет на София ДС-чучело, което след няколко години ще стане министър-председател на най-тъпият народ след укрите. Ако има някой по-умен, да се евакуира от тази тъпанарска държава преди пълния разпад. Мърши!

Коментирай

Мечо Пух

преди 6 месеца

до "лудницата" //////// - Как се казваш? - Наполеон! - Ясно, отиваш при Хитлер, Мусолини и другите в отделението... - Ама аз съм сладкиш!!! - Ако ще и коняк да си, отиваш където съм казал, то и аз съм доктор, ама съм в лудница.

Коментирай

Александър Симов . . .

преди 6 месеца

Новият казионен трубадур . . . Една жалка кончина на иначе талантлив журналист . . .

Коментирай

султана

преди 6 месеца

Мангалската куртизантка на рапона.

Коментирай

Жител на Евротериторията България

преди 6 месеца

Ценя журналиста Александър Симов, но в статията си той пропуска 3 очевидни и безспорни факта. Първо, председателката на БСП и други ръководители на БСП неотдавна публично - по телевизията, наричаха Костадин Костадинов и Възраждане “фашисти”, а това беше много нелогично, некоректно и дори абсурдно и гадно. Второ, нов вот на недоверие към правителството на управляващата мощна антибългарска Еврокоалиция щеше да бъде не само обречен, но и напълно безполезен израз на логорействане и излагация. И трето - до скоро именно БСП сътрудничеше в управлението на ПП-ДБ, тоест на еврофашагите...

Коментирай

Видиш ли

преди 6 месеца

Има една стара мъдрост - щом от много страни псуват някого, значи е читав човек и яко им бърка в гъзеца.)

Коментирай

агент Смит

преди 6 месеца

Щом момчето от Максуда е в парламента и го канят в ЦРУ ТВ всичко е ясно.

Коментирай

Васил

преди 6 месеца

Симов, ти що се правиш на ударен и забравяш властването ви с пепейските миндили?!? По-добре вашата партия да изчезва в небитието, отдавна сте продали и омърсили всичките и първоначални идеи.

Коментирай

ВЪЗРАЖДАНЕ е патерица на шайката ГЕРБ и петата колона ДПС

преди 6 месеца

Зад ВЪЗРАЖДАНЕ стърчат ушите на СОРОС Все повече ВЪЗРАЖДАНЕ, създадена от соросоида Врабевски и мутрата Борисов като патерица на ГЕРБ, показва същността си. Докато накрая останат само освидетелствани дебили да я подкрепят. Съвсем умишлено Коцето К. си подбира членове на партията и насочва посланията си към електорат, който не блести с особено критично мислене и въобще мислене. Тук-таме се лъжат и по някои наивници, вярващи, че поредният проект е по-малкото зло. Защо се оттеглиха личности като Минчо Христов, Пламен Пасков, Елена Гунчева и др.?

Коментирай

БСП е патерица на шайката ГЕРБ и петата колона ДПС

преди 6 месеца

Зад ПП стърчат ушите на СОРОС. Зад ГЕРБ стърчат ушите на СОРОС. Зад ДПС стърчат ушите на СОРОС. Зад бузите на Сорос стърчат ушите на СОРОС. :) :) :) Я си пийте хапчетата по-добре, вместо да тролите ...

Коментирай

Кауня

преди 6 месеца

Айде Мерси.Цължария няма нужда от сглобки за да сваля друга сглобка.Видяхме ви Бсп що за стока сте.Пътувайте ...Възраждане не само че действа правилно но и ще печели все повече привърженици! И ако някога и те управляват тогава може да ги нападаме и критикуваме! Дотогава всичко е шарлтанщина и опити да се удари по реномето им!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.