ПРОСТО КИРО - НИЕ ДВАМАТА С ПАПАТА

https://svobodnoslovo.eu/politika/prosto-kiro-nie-dvamata-s-papata/2823 SvobodnoSlovo.eu
ПРОСТО КИРО - НИЕ ДВАМАТА С ПАПАТА

"И тоя го погали папа по главата. И от вчера не спира да бърбори, че те "двамата с папата" ще борят корупцията като маймунска шарка и вражеските "чужди лидери" ( естествено разбирай Путин ), които я предизвикват и използват в своя угода.

Ето че и канадският хъшлак се замъкна в Рим на светотатствено поклонение пред гроба на великия Константин-Кирил Философ в църквата "Сан Клементе". С правото на съименник на светеца. И на "български държавник". А на мен ми се струва, че е платил с народни парици една екскурзийка до Италия на канадската си женица - да не му опява, че се е развявал напусто до Америка и обратно с черновеждата Лена. Линда и Лена - как да не ги объркаш. То и акълът им е еднакъв, щом да се хванали с Кирето.

Асенчо с широк жест е подарил командировката си на семейната двойка. И какъв да е жестът, освен широк, щом никой от тая компания не вади пари от джоба си, а ги измъква от народната сметка? Кака Асенка ще отмаря през тия томителни майски почивни дни в неформална джендърска среда.

А къде е "културният министър" Наско? Защо не подсилва  държавната ни делегация във Ватикана? Нали по традиция министър-председателят е придружен от министъра на културата, когато отива в Рим да се поклони пред мощите и делото на Св. Кирил Философ? А също от ректора на СУ? Кога българският премиер е пътувал за Рим на 24 май с жена си?"

"Ясно, Наско е възлегнал на някоя  отоманка в прегръдките на някой  финансов аферист, шмъркат си, пушат си, люскат си селфита и се пукат от смях по въпроса с глобата заради решетките в парламента. Колко ти разбира Просто Наско от архитектурни и исторически паметници?

Българи, всичко, което вършат нищожествата, управляващи днес България, е позорно! Линда с нейната глупавичка еснафска физиономия, нелепа премяна и свински крачета, е най-малката беля. Представяте ли си ако на нейно място бе отишъл Наско! Какви интелектуални речи щеше да дръпне? Нито Киро, нито Наско, нито Асен, нито новата къдрава Калинка, нито който и да било от тия насекоми, познава делото на светите братя Кирил и Методий ( най-много да е чувал имената им ). Тия кухи инфантили не знаят нищо за създаването на българската азбука, нищо за мисионерската дейност на братята, нищо за борбата им срещу триезичната ерес. Нищо за техния живот и тяхната смърт. Това са илитерати, които не владеят българския език ( всъщност и английският на Киро е като българския му ). Това са врагове на българската култура, книга, нация и държава. Те бяха натрапени на българския народ, за да го унищожат.

Какво изобщо прави Киро в Рим? Отишъл е да поразходи законната жена и да й купи чорапогащник и чепици? Щото е отишла там по капли."

"Това, което са си казали "двамата с папата" няма никакво значение. Самият папа, откакто е избран, действа така, че е е изгубил всякакво влияние над вярващите. Може да каже всичко, да погали всекиго, да умие всякакви крака.

Но е срамно, грозно е пред българската история и пред величието на Св. Св. Кирил и Методий, на 24 май във Вечния град - Urbs Aeterna - България да бъде представяна от Киро и сие  карикатури. Унизително е за хилядолетната ни държава, за нашите царе, духовници и писатели, за нашите борци за просвета и свобода, Просто Киро да маскари гроба на Св.Кирил. Защото работата не е само в нелепите дрехи и обувки. Погледнете лицата - те са животински. Вижте ги и на снимката пред паметника на капитан Петко Войвода. Вижте ги и на всички други снимки. Вижте ги и наяве. Каква менажерия от духовни мъртъвци - включая "академикът министър на образованието". Една обща фотография на шимпанзета ( дори болни от шарка ), би била по-приятна за гледане. По-искрена.

Впрочем същото изпитвам и когато гледам "гербаджийския елит", който ни управляваше 12 години, преди да бъде подменен с харвардските аналфабети. Гади ми се! Да, гади ми се - дори в навечерието на 24 май, когато съзерцавам този зоологически паноптикум на падението.

"Всъщност има право един от читателите на сайта "Свободно слово" да пита: а защо "двамата с папата" - Киро и Франциск - се срещат на 23-ти?

Защо празничната дата 24 май - Денят на българската писменост и  славянската култура, е запазена за македонската делегация?"

Милена Върбанова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.