Радан Кънев: Първата стъпка за преговори в Брюксел минава през оставката на Борисов

https://svobodnoslovo.eu/politika/radan-kanev-parvata-stapka-za-pregovori-v-bryuksel-minava-prez-ostavkata-na-borisov/14459 SvobodnoSlovo.eu
Радан Кънев: Първата стъпка за преговори в Брюксел минава през оставката на Борисов

Първата стъпка за преговори в Брюксел минава през оставката на Борисов. Той ясно показа, че е изчерпан откъм полезност. Той не е защитил и представил България в Брюксел. Борисов не е казал с каква програма отива.

Дебатът в Брюксел за върховенство на закона и дебатът на българският площад са два идентични. Успехът за България не се мери в суми. Тези пари, ако не отидат за реална модернизация, за промяна на правовия ред, няма значение колко са.

Това каза евродепутатът Радан Кънев по БТВ. По повод протестите той заяви:

Става дума за едно много широко обществено недоволство. Дали управляващите ще се съобразят, аз не мога да кажа. Но има нови консенсуси в обществото и разбирането за работата на институциите и прокуратурата.

Хода на протести, срещам много приятели-хора с които през 89-та година сме тръгнали като деца. Виждаме ново поколение, които не сме виждали на протести. Те са новото и силно ядро на новите протести. За това поколение те са формирани като граждани на европейска България. Те разглеждат политическите спорове в България пред европейската перспектива.

През 90-та година на протестите пак ни наричаха лумпени, хлебарки. Не виждам на протеста сега хора на Божков. Това е една и съща пропаганда. Съветвам ги да отидат на протестите, за да видят енергията, водена от искрен гняв. Важен е ентусиазмът за промяна. Тези млади хора отлично знаят какво искат. Видях хора с много десни убеждения, които излязоха да защитят една българска институция. Това са хора, които не са гласували за Радев.  Но когато видяха за силовата група около главния прокурор с поведение на мутри от 90-те, ги обзе истински гняв.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.