Радев: Готвят се да похитят Конституцията, да подчинят МВР и службите, да превземат местната власт

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-gotvyat-se-da-pohityat-konstituciyata-da-podchinyat-mvr-i-sluzhbite-da-prevzemat-mestnata-vlast/115824 SvobodnoSlovo.eu
Радев: Готвят се да похитят Конституцията, да подчинят МВР и службите, да превземат местната власт

"Управляващата коалиция не чува хората. Цените растат, скандалите се множат. Те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите, за да се окопаят във властта. Това отклонява страната ни от демократичния път на развитие, от принципите и нормите на правене на европейска политика“, заяви президентът." Това заяви президентът Румен Радев в Неделино.

Според него признанието на Бойко Борисов, че е имало срещи с Алексей Петров, е признание, че държавата се управлява задкулисно. Когато държавата се управлява задкулисно, тя е слаба, когато държавата е слаба, мафията е силна, заяви държавният глава.

Той заяви, че уважава мотивите на Петър Тодоров да подаде оставка като главен секретар на МВР.

„Това е поредният достоен професионалист, принуден да напусне от управляващите, които искат да превземат местната власт чрез МВР и да използват службите за тясно партийни и лични цели. Виждаме това и с това, което става в момента с парите по Плана за устойчивост и развитие“, добави Радев.

На въпрос, как гледа на новата номинация за главен секретар (досегашния заместник Живко Коцев, бел. ред.), Радев заяви, че трябва първо се запознае с кадровата справка и предложението на правителството и тогава ще коментира.

„Няма абсолютно никакво значение какво говори академик Денков. Важно е какво вършат бащата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски", коментира още Радев по повод думите на премиера, че правомощията на държавния глава трябва да се преформулират и че президентската институция е преяла с власт чрез служебните кабинети.

"Все по-ясно е за всички, че държавата се управлява задкулисно, затова и управляващата коалиция не чува гласа на хората и по отношение на смяната на националния празник. На Шипка аз заявих, че 3 март е червената линия на народното търпение и ние ще защитим историята, достойнството, бъдещето си от тези посегателства с всички демократични средства и ако се наложи и чрез всенародно допитване", коментира още Радев.

Държавният глава е в Неделино, където ще открие 22-ото издание на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие. Той е придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Целта на фестивала е да съхрани и популяризира неделинския двуглас като уникална песенна проява в Родопите, както и да насърчи даровити деца да покажат таланта си.

Във фестивалната програма, която продължава до 3 септември, ще се включат над 4000 индивидуални изпълнители и колективи от цялата страна, както и участници от Полша, Молдова, Република Северна Македония, Косово, Албания, Сърбия, Гърция и Грузия. 

https://epicenter.bg/

3 Коментара

борба

преди 3 месеца

Радев,Радев,радев използувам неочтивото обръщение към теб, защото ТИ НИ ГИ НАТРЕСЕ ПО ЗАПОВЕД НА САЩ ТЕЗИ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ ДЖЕНДЪРИ. КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ПОКАЗА СРЕДЕН ПРЪС НА ФАЛШИВИЯТ ТИ ЮМРУК НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. В НОРМАЛНИ ДЪРЖАВИ ВСЯКО ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ДЕЙСТВИЕ ИМА РЕИПРОЧНИ ДЕЙСТВИЯ ---ЗАТВОР

Коментирай

Олеся Зеленска

преди 3 месеца

Как така на тоз т.нМЕЖДУНАРОДЕН фестивал няма представители на нащите клети братя от ОСрайна. Или отново Путин се разпорежда кой да идва, кой да не е пее?😉

Коментирай

Олеся Зеленска

преди 3 месеца

Как така на тоз т.нМЕЖДУНАРОДЕН фестивал няма представители на нащите клети братя от ОСрайна. Или отново Путин се разпорежда кой да идва, кой да не е пее?😉

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.