Радев към ПП: Трябва да отбележим, че последните 9 месеца вие носихте цялата отговорност за управлението

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-kam-pp-tryabva-da-otbelezhim-che-poslednite-9-meseca-vie-nosihte-cyalata-otgovornost-za-upravlenieto/129148 SvobodnoSlovo.eu
Радев към ПП: Трябва да отбележим, че последните 9 месеца вие носихте цялата отговорност за управлението

Трябва да отбележим, че последните 9 месеца вие носихте цялата отговорност за управлението. Като се върнем 9 месеца назад, вие успяхте да сформирате управление с вашия мандат. Това каза президентът Румен Радев в началото на консултациите за съставяне на кабинет с парламентарно представените партии.

Склонни ли сте да продължите по същия път, който поехте, когато сформирахте правителството, или на базата на опита, който натрупахте, сте склонни да преразгледате отношенията си с с партньорите и към властта. Смятате ли, че ще има механично сливане на предложения от вас меморандум и споразумението на ГЕРБ – СДС? Или отиваме към принципно нов документ, така че да има устойчивост и предвидимост на бъдещо управлението. Готови ли сте да подкрепите първия мандат на ГЕРБ - СДС или при евентуален провал на преговорите, ще опитате да повторите сценария от преди 9 месеца месеца - управление с вашия мандат? Най-важният за мен въпрос е имате ли нужда от още време за тези преговори, заяви Радев.

Денков от своя страна каза, че "действително преди девет месеца са поели отговорност и риск, че тази отговорност ще нанесе политически щети".

"Според нас това си струваше, защото сега след 9 месеца, приети два бюджета, след промените в КС, с развиване на инвестиционните проекти, с отпушване на енергийните проекти, всъщност можем да кажем, че си струваше.Не само опозицията се държеше като опозиция, защото и другите политически сили решиха, че е по-лесно да използват популистки подход, за да печелят популярност за сметка на правителството. Отношенията са сложни, никой не е очаквал, че ще бъде лесно. Дали ще продължим, зависи от това как ще изглежда споразумението за управление оттук нататък. Започнахме преговори, има съществен напредък, но докато не е договорено всички, трябва да продължим усилията. Първата част е да изчистим това как продължаваме с реформите. Предстои обсъждане и персонален състав на МС. Дали трябва повече време – изцяло във вашите правомощия е да вземете решение. Не е наша работа да се месим активно в тази процедура", каза още премиерът в оставка, Денков. 

Започнаха политическите консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените партии, преди държавният глава да връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство. Първи днес с Радев разговаряха от преговорния екип на ГЕРБ-СДС.

За днес са предвидени и с ДПС. Утре консултациите ще продължат с партиите от опозицията – „Възраждане”, БСП и ИТН.

trud.bg

1 Коментара

Най-важният за мен въпрос е имате ли нужда от още време за тези преговори, заяви Радев ...

6 months before

Истинският предател си пролича ... Дай им още 5-6 месеца, та дано се разберат за баницата .. След това кажи някоя глупост за 3 март ... И се скрий под палатката на Вицето ...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.