Радев към Тагарев: Усложнената среда на сигурност изисква своевременни действия

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-kam-tagarev-uslozhnenata-sreda-na-sigurnost-iziskva-svoevremenni-deystviya/114502 SvobodnoSlovo.eu
Радев към Тагарев: Усложнената среда на сигурност изисква своевременни действия

Държавният глава Румен Радев проведе днес среща на „Дондуков“ 2 с министъра на отбраната Тодор Тагарев и с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, на която бяха обсъдени въпросите за предприемането на спешни мерки за кадровото обезпечаване на Българската армия и за неотклонни действия за ускоряване на нейната модернизация. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

Преустановяването на отлива на военнослужещи – подготвени офицери, сержанти и войници, както и привличането на хора с качества във Въоръжените сили и тяхното задържане, изискват адекватни социални програми и условия за тяхната пълноценна подготовка, подчерта президентът.

Усложнената среда на сигурност изисква отговорно отношение и своевременни действия на всички нива на държавата за гарантиране на националната сигурност чрез развитие на адекватни отбранителни способности и оперативна съвместимост на Въоръжените сили, посочи още президентът Румен Радев.

https://epicenter.bg/

5 Коментара

Алекс

преди 9 месеца

Трябва адекватно заплащане. Офицери, кадри с висше образование, получават колкото касиер е хипермаркет. Хора, със средно, попаднали случайно в системата, вземат същите заплати. В артилерията е плачевно-купуват си принтерна хартия, канцеларски материали, поддържат автомобилния парк със собствени средства. Плащат си, за да работят и служат на Родината. Жалко съществуване.

Коментирай

!!!!

преди 9 месеца

Такива като Магарев трябва да се разстрелват дори и без Народен съд! Никога не съм харесвал Народният съд, но Магарев доказа, че той бил и към момента е жизнено необходим. По голямо падение в българската история от това агент на на неоцистите в Киев да бъде назначен за Министър на Войната в България, никога не е имало!!! Началника на Магарев дойде лично да го инспектира в България и той му рапортува, че предателството срещу България вече е факт!!!

Коментирай

Само да вметна

преди 9 месеца

В проекта за постановление за изменение на ППЗОВСРБ и на Наредбата за условията и реда за провеждане на мобилизация е предвидена възможност за привличане на военнослужещи във военните формирования на НАТО на и извън територията на страната, чрез МОБИЛИЗАЦИЯ.

Коментирай

да,

преди 9 месеца

Стягайте се, Магарев вече вие пазарил места в гробищните паркове на укронацистите, оправяйте си завещанията и се учете да навивате партенки в НАТО няма кой да ви научи на това.

Коментирай

dostum_ben

преди 9 месеца

Че, българските мъже толкова ли са прости да му се подчинят на този върл предател тагарев?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.