Радев, направи го! Господин Президент, длъжен сте!

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-napravi-go-gospodin-prezident-dlazhen-ste/114749 SvobodnoSlovo.eu
Радев, направи го! Господин Президент, длъжен сте!

Автор: Иван Генов, доктор по международно право

Лявоцентристкото политическо пространство в България отдавна жадува своя адекватен, волеви и смел водител. А по-точно казано - БУДИТЕЛ! Няма време за чакане.

Общобългарското социалистическо гражданско движение като спасителен и озониращ политически проект е точка първа от дневния ред на страната. Внедрените изкуствени евроатлантически джуджета (борисовчетата, шарлатанчетата, дянковчетата, тагаревчетата...) лишават България от настояще и бъдеще, с мръсни ръце се докосват и до историческата памет. Насочват ни във военна улица без изход. Геополитическата катастрофа е на българския праг, на българския бряг. Военнолюбците трябва час по-скоро да се изметат от властта.

Има два начина, г-н Президент, да вървите уверено по пътя към храма. Първият е да Ви гласуват импийчмънт малките десни човечета, което още повече ще вдигне народното доверие към Вас и народното презрение към тях. Предизвикайте ги!
Вторият начин - в навечерието на предсрочни парламентарни избори да си подадете оставката и много скоро вече като неизбежен премиер да поемете кормилото на държавното управление. Нека си правят поправките в Конституцията (там ще е лобното им място) - така ще улеснят Вашето пълноценно ново управление, а не епизодичното служебно. Следва да се има предвид, че и при двата варианта Вие ще оставите президентската институция в надеждни и доказани ръце - на вицето Илияна Йотова. 

Връщам се към потенциалния и мащабен именно по Вашите мерки политически проект. В лявоцентристкото пространство (характерно с неизчерпаемия си потенциал) у нас бродят десетки многоупотребявани политически лица. Някои от тях бракониерстват. Като единици са значими, но като някакви частично обединени са крайно неефективни. Така, докато лявото буксува - дясното пирува, мародерства и ни готви челен удар с новите международни реалности. Затова е крайно необходим политически синтез на българските ПАСОК и СИРИЗА, чийто фундамент да са българските национални интереси и човешката солидарност.

Имате най-високия рейтинг в България. Имате подкрепата на повечето народни слоеве. Имате най-дълбоката и многочислена банка - кадри. Имате впечатляващ международен и национален авторитет.

Действайте още по-смело, г-н Президент! Радев, направи го!

https://www.lentata.com/

13 Коментара

Половраг

преди 8 месеца

Аспарух не е славянин,руски дуполизецо! Нито пък нашият корен е славянски!

Коментирай

Настапир Аналниев

преди 8 месеца

Ало , левите резби , айде у лево вашата мамица комунистическа , долна , смръдлива.Малко ли ви е ,че половин век съсипахте БЪЛГАРИЯ , в момента я съсипвате и искате да я съсипете и в бъдеще.Айде у лево да го духате!

Коментирай

Половраг

преди 8 месеца

Щях да пиша отзив за статията на докторът по международно право Генов но,онова русофилско тролче най-отгоре ме стресира,говорейки с апломб за славянството и нашите Аспарухово славяни. Ще му дам два съвета.Уважаемий BLIMAN,прочетете ако обичате , литературата свързана с идеите на панславизма. И второ ,ако пък не можете да не дишате вонята на разлагащата се матушка има решение. Чамадан,вагзал,Магадан.

Коментирай

Геле

преди 8 месеца

Президентът е краварско мекере, кариерист до мозъка на костите си, напоследък и сребролюбец, да очакваш от путьо да стане будител е като да хващаш тен от Луната

Коментирай

Иванов

преди 8 месеца

С цялото ми уважение към всеки наш сънародник, имам питане към някои от тях, които са толкова критични към нашето близко минало без даже да го познават. А С КОГО СЕ ИДЕНТИФИЦИРАТЕ МОИ СЪНАРОДНИЦИ, С АНГЛИЧАНИТЕ, С АМЕРИКАНЦИТЕ, С ФРАНЦУЗИТЕ, ИЛИ С ГЕРМАНЦИТЕ. Всички тези народи са бивши и сегашни КОЛОНИАЛНИ владетели, а нас сега са ни довели в състояние на абсолютна КОЛОНИЯ, досущ като Нигер с 25 милионно население, което живее в скандална бедност. Там за векове Франция не направи и минимума за да живеят тези същества като хора. За тридесет години у нас всичко се СРИНА. Слепци ли сте за това скъпи дебилчета, или никакви цифри и факти за вас нямат значение???

Коментирай

Мина

преди 8 месеца

България преди 1989 г. беше на 28 място в света по икономическо развитие с лека и тежка промишленост, с животновъдство и растениевъдство, които ни осигуряваха истинска и качествена храна. Данните са на ООН. Живеехме спокойно, имахме много добро здравеопазване и образование. Възхваляващият Запада да си отговори какво от изброените по-горе имаме сега. Нали сме в ЕС и НАТО. Защо ни третират като колония, от която могат само да печелят? Злато, вода, ток, банки, вериги магазини - от всичко печелят и никой не мисли за народа.

Коментирай

Мина

преди 8 месеца

Горната Мина- тук аз съм Мина- добра, или зла! И използвай друг псевдоним! Не с тия соросоидни номера! Как пък се запоявиха други “Мини”?! На вниманието на сайта и съфорумници- горната Мина е друга Мина! Пише от мое име! Соросоидни номерца!

Коментирай

rusnak

преди 8 месеца

На двата соросоида прости ПОЛОВРАГ и другия миндил. Молете се да не ви набарам..

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.