Радев: Не е нормално НС с критично ниско гражданско представителство да посяга на Конституцията

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-ne-e-normalno-ns-s-kritichno-nisko-grazhdansko-predstavitelstvo-da-posyaga-na-konstituciyata/122970 SvobodnoSlovo.eu
Радев: Не е нормално НС с критично ниско гражданско представителство да посяга на Конституцията

„Не е нормално парламент с критично ниско гражданско представителство и ниско обществено доверие да посяга на Конституцията. Народните представители имат други важни неща, с които да се занимават.“ Това коментира президентът Румен Радев за миналите на първо четене промени в основния закон, които касаят и държавния глава и служебните кабинети.

Той е в Сърбия, където газовата връзка между България и Сърбия вече е готова.

„Не трябва да оставя впечатление, че основният закон в държавата се ползва като прикритие и оправдание за необходимостта от съществуване на тази коалиция“, добави Радев.

Президентът коментира, че няма как да участва със свои предложение в подобен парламент с ниско доверие.

Относно възможността за налагане на вето на Бюджет 2024, Радев заяви, че има „уверението, че държавата няма да бъде продадена към този момент“.

Има вероятност България да стане част от т.нар. въздушен Шенген, това е стъпка напред, но трябва да сме много внимателни, за да не останем с етикет "Ето, България вече е в Шенген". Не, за нас е критично важно да се отворят сухопътните граници. Условията, които вътрешният министър на Австрия поставя, са трудно приемливи за България, допълни Радев.

https://epicenter.bg/

6 Коментара

Bad Face

преди 5 месеца

Когато Парламента е съставен основно от ПОЛИТИЧЕСКИ ШАРЛАТАНИ, всичко е ВЪЗМОЖНО. При тях чувствата за срам, достойнство, респект, уважение ... са хирургически отстранени. В България всичко е възможно!!!!

Коментирай

Иван Пеев

преди 5 месеца

То не е възможно да има НАРОДНО събрание при по-малко от 67% от вотовете на всички гласоподаватели, но това е друга бира. Тук не говорим за ДЕМОкрация, а за ПАРТИкрация, или ДЕПУкрация. За това пратиен лидер звучи подобно на овен, водещ стадо. Ще ви разкажа една история. Преди години, пътував с колата, и при преминаването през едно село, виждам насреща стадо овце на пътя. Спрях колата, за да пропусна стадото. Всички овце, наближавайки автомобила, се отклониха и го заобиколиха. Само една вървеше напред, докато не удари главата си в бронята. Това беше партийният лидер. Изберети си партия!

Коментирай

moitoi

преди 5 месеца

Можехме и нашите БТР-и да ги модифицираме както руските БТР-82 А !!!В нашите заводи и да създадем работни места!!!Блинкен тези дни заяви-Благодарение н войната в Украйна 90% от парите за нея остават в нашия военно-промишлен отрасъл СЪЗДАВАЙКИ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА!!! А НИЕ ги ПОДАРЯВАМЕ!!! Украйна на форума в Дубай е една от 22 страни които дкларираха че трябва да се УТРОИ АТОМНАТА ЕНЕРГЕТИКА в следващите години!!!Това което прави Украйна за НАС е ЗАБРАНЕНО!!!

Коментирай

Катина

преди 5 месеца

Свободно слово, повтарям въпроса на горния.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.