Радев от Великобритания: Утре сутрин, още щом се върна, ще кажа кога ще връча втория мандат

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-ot-velikobritaniya-utre-sutrin-oshte-shtom-se-varna-shte-kazha-koga-shte-vracha-vtoriya-mandat/138503 SvobodnoSlovo.eu
Радев от Великобритания: Утре сутрин, още щом се върна, ще кажа кога ще връча втория мандат

Президентът Румен Радев заяви, че ще обяви утре сутрин кога ще връчи втория мандат, предаде БНТ.

"Няма да бавя процеса, ще се съобразя и с усилията на партиите да формират правителство, ако могат. Но също така и да имат възможност за пълноценна кампания, а тя не може да е през август. Така че утре сутрин, още щом се върна, ще кажа кога ще връча мандата", заяви Румен Радев.

Държавният глава е във Великобритания за Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност.

По време на форума той е провел серия двустранни срещи, сред които и с унгарския премиер Виктор Орбан. След разговорите с унгарския премиер Радев за пореден път призова да се търси край на конфликта в Украйна чрез дипломация.

"Вярвам, че на тази война е крайно време да бъде сложен край и въпросът не е просто в предоставянето на оръжия и боеприпаси. Трябва да разберем характера на тази война. Основният фактор - това са хората и най-сетне трябва да го разберем. Ако продължаваме да водим същия стил война със същата интензивност, ще стигнем до момента, в който Украйна ще остане без хора на бойното поле. И тогава, ако не продължим да подкрепяме Украйна, ще компрометираме международното право и ценности. Но ако продължим да я подкрепяме - как, ще изпратим хора ли? Това е абсурдно. Колкото по-бързо се използва дипломация за разрешаването на военните конфликти, толкова по-бързо ще избегнем тази политическа и морална криза", заяви Радев.

Попитан за президентска република, Радев заяви, че никога не е обсъждал този въпрос. Тази тема се повдига от други места, от други партии. Аз никога не съм си позволявал лукса да обсъждам формата на държавно управление. Отново други партии истеризират този въпрос, може би от страх, каза Радев, попитан дали решението за изход от кризата е негов политически проект.

Президентът не даде конкретна оценка за това дали правителството се справя адекватно с потушаването на пожарите като заяви, че това е обект на анализ след потушаването им. Благодари на всички, които участват в гасенето на огнената стихия и заяви, че страната ни има нужда от още техника и оборудване.

"Искам да изразя дълбоката си благодарност към пожарникарите, военнослужещите, местната власт и доброволците за най-важното - че няма жертви. Оттук нататък очаквам на първо място да започне веднага описването на щетите и тяхната компенсация.

Всеки път си вадим поуки от тези пожари и най-сетне трябва да създадем условия да има достатъчно средства - противопожарни машини, хеликоптери, оборудване на служителите и е изключително важно това да не се забравя след поредния пожар. Силно се надявам след потушаването на тези пожари да има внимателно отношението към тези способности, защото имаме добре подготвени хора, нямаме техника", изтъкна той.

https://epicenter.bg/

18 Коментара

Ххахахха

1 month before

Абе и друго каза той , ама нещо го изпускате.

Коментирай

OryX

1 month before

Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:-- https://use.my/woodman

Коментирай

OryX

1 month before

Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:-- https://use.my/woodman

Коментирай

Що не каже понеделник и толкоз ...

1 month before

Ако ще говори със загадки ... [...] ... на Радев не са му достатъчни 7 години, трябват му 14 ... (Вацев: Българският политически елит ...) ... Следователно Радев е двойно по-тъп от средностатистически дебил ... (Вж.: https://svobodnoslovo.eu/politika/vacev-balgarskiyat-politicheski-elit-se-izmakva-ot-voynata-po-shopski-kato-ne-pravi-redoven-kabinet/138370)

Коментирай

Вацев: Българският политически елит ...

1 month before

Радев [...] трябва да се яви в политическия пейзаж не като голо присъствие ... Това "голо присъствие" май загатва за нещо, което не е обществено достояние ... Чудно с какво ли го държат ... ???

Коментирай

Майна

1 month before

База Безмер..., вече са разположени F-16... ( била стратегическа, на 200 мили от руската граница...) Още - ,,По отношение на борбата с нелегалната имиграция, Англия ще разполага полицейски сили и у нас., каза президента,, ..????? .. ,МI6 ще се,, грижат,, за нелегалната миграция, ха ха ха.. Доволни ли сте ? Бъдете спокойни - този път не ,,правителството,, , президентът ЛИЧНО водеше тези ,,разговори,,.. Лично той заяви, че не можем да не ,,подкрепяме,, Окраина във..войната( ????) Още ли не ви е ясно?

Коментирай

До Майна ...

1 month before

Освен че е предател, Радев е двойно по-тъп от средностатистическия дебил ... Затова Б. Бонев и В. Вацев имат едни много интересни изказвания ...

Коментирай

Ххахахха

1 month before

Някакъв тъп трол с изакал 4-5 поста с глупости. Сигурно му плащат на бройка.

Коментирай

ШШШШШШШШШШШШШШШШШШ

1 month before

Кога, кога - ще е за 23 или за 24ти юли - другата седмица. Кому беше нужно да се бави толкова много след връчването на първия мандат... По тази логика на Радев - третият мандат ще го връчи един месец след връчването на втория мандат ~ 23 август...

Коментирай

Майна

1 month before

Да,наистина е тъп .., мислете какво е казал ,, И въпросът, както вече много пъти подчертавам, не е просто в предоставянето на оръжие и боеприпаси. Ние трябва най-сетне да разберем характера на тази война. Той е такъв, както американците казват boots on the ground. Основното средство, с което се води тази война, основният фактор, това са хората. Това най-сетне трябва да го разберем. И ако ние продължаваме да водим същия стил война, със същата интензивност, ние наближаваме момента, в който Украйна ще остане без хора на бойното поле”, предупреди Радев.,, Значи( съгласен е да финансираме и даваме боеприпаси(!) във ,,ВОЙНАТА КОЯТО ВОДИМ(????) .. срещу руските !!! Пак ли не разбирате..?

Коментирай

До Ххахахха ...

1 month before

Това ли беше най-умното, което успя да драснеш ...

Коментирай

До Майна ..

1 month before

Още нещо, което е много интересно ... И тогава, ако не продължим да подкрепяме Украйна, ще компрометираме международното право и ценности ... Какво ли точно е искал да каже Мунчо ... ???

Коментирай

Генчо Гунчев

1 month before

Гн Президент, докато се върнеш дано не изгорим. Или ще кажеш, жълтите павета не горят. Другите кучета ги яли.

Коментирай

Финли

1 month before

Двойствената природа на близнаците. Държат се като ударен самолет. Борисов не е ли същият? А страхът и желанието да си угоден съвсем вмирисват нещата.

Коментирай

до "до Ххахахха"

1 month before

Заработваш ли, а ? Много кухи тролеи наемат в последно време.

Коментирай

Утре сутрин, още щом се върна, ще кажа кога ...

1 month before

Вероятно ще пита жена си ... Само дано Деси да не е неразположена ... Че отиде месец, месец и нещо ...

Коментирай

до "до Ххахахха" ...

1 month before

Цял съм тролей и трамвай, теснолинейка и куха лейка ... Заработвам, баце ... Ти как си с твоя Путьо .. Има ли някакъв шанс ... ???

Коментирай

до "до Ххахахха" ...

1 month before

Само да те предупредя ... Ако твоята доня има сърбежи, може би мозъкът ти страда от сифилис .... Не е зле да се провериш, за най-сигурно ...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.