Радев: Партии с огромни амбиции се крият зад Паметника на Съветската армия по време на криза и война

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-partii-s-ogromni-ambicii-se-kriyat-zad-pametnika-na-savetskata-armiya-po-vreme-na-kriza-i-voyna/53455 SvobodnoSlovo.eu
Радев: Партии с огромни амбиции се крият зад Паметника на Съветската армия по време на криза и война

Крайно неуместно е в разгара на социална криза и война партиите да се крият зад Паметника на Съветската армия.

Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти. 

„То не е за вярване, че точно в разгара на предизборната кампания партии, и то с огромни амбиции да управляват, вместо да излагат ясни програми и решения за проблемите на хората, те се крият в миналото”, добави държавният глава.

Той коментира и отношенията ни със Северна Македония. 

"Интересът на президента на Република Северна Македония (РСМ) към историята е похвален, но веднъж заявен, той трябва да се опира на историческата истина", коментира президентът Румен Радев по повод изказването президента на РСМ Стево Пендаровски, според което, "за да има помирение, трябва да има извинение за ролята на профашисткото правителство в София по това време в депортирането на македонските евреи”. 

Според държавния ни глава политиците в нашата съседка все още дължат на собствените си граждани истината за тяхната собствена история: "История, която е в десетилетна обвивка от манипулации и фалшификации, истината за еврейския въпрос, истината за гоненията и репресиите над македонските българи в продължение на десетилетие". 

Според президента Румен Радев европейското бъдеще на Република Северна Македония изисква двустранните отношения с България да бъдат освободени от идеологемите на тоталитаризма, за да можем да имаме истински пълноценен диалог и свързаност между нашите две страни. Всички ще спечелим от това, каза още Румен Радев.

Коментар Радев направи и за високите цени на хранителните продукти в страната. Президентът очаква, че предприетите от служебното правителство действия за щателни проверки за установяване на нелоялни търговски практики, за качеството на храните и за повече информация за ценообразуването ще доведат до изсветляване и нормализация на пазара.

„Трябва да имаме една всеобхватна информационна система, която да проследява храните и тяхното ценообразуване. В момента служебното правителство работи усилено за такава система. Мисля, че нейното изграждане ще даде ефект. Очакваме я в най-скоро време”, добави той.

Във връзка с бойната ни авиация, президентът обясни, че за момента няма категорична оферта и предоставена възможност за самолети на лизинг. „Никой в момента не се лишава от способностите, които има”, заяви държавният глава.

Държавният глава ще участва в церемонията по връчване на „Годишните награди за отговорен бизнес 2022“ на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Той ще отправи поздравление към участниците в 20-ото издание на националния конкурс за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие, който се провежда под мотото „Дай добър пример“.

Румен Радев ще връчи призовете в категория „Инвеститор в обществото”.

epicenter.bg

5 Коментара

moitoi

преди 1 година

80% от Българите не можеш да ги скриеш зад Паметника!!! По останалите въпроси???Трябва да решиш!?!?!? Държавен глава ли си или Президент на Корпорация ...защото НИЕ не сме служители а граждани!!!

Коментирай

двете нули

преди 1 година

Зеленият чорап се държи все едно е някакъв страничен наблюдаващ, а не основно действащо лице на каишка в американското посолство. Изключително долно и подло същество.

Коментирай

Мина

преди 1 година

Тоя не беше ли втора степен масон в ложа “Слънце ориент”? Даже не му дочетох излиянията. Да ме прощава Господ, ако греша.

Коментирай

емигрант

преди 1 година

Радев ,нали 90% са твои хора,все американофили,българоубийци.

Коментирай

шофера на самолет

преди 1 година

Дигай гълъба и отлитай, фатмак.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.