Радев: Ще издам указ за свикване на НС в първия възможен момент

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-shte-izdam-ukaz-za-svikvane-na-ns-v-parviya-vazmozhen-moment/54226 SvobodnoSlovo.eu
Радев: Ще издам указ за свикване на НС в първия възможен момент

Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент. Надявам се този парламент да заработи по-скоро - да възобнови законодателната дейност и да даде устойчиво решение на политическата криза като формира консенсусно мнозинство около ясни политики, цели и приоритети и излъчи устойчиво и работещо редовно правителство. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти и подчерта, че това зависи от партиите.

По думите му службите са гарантирали устойчивост на изборния процес, честност и сигурност.

"Моята администрация е в постоянна връзка с Централната избирателна комисия и в момента, в който изтече законно установената процедура и ЦИК обяви поименния състав на Народното събрание, аз веднага ще издам указ за свикване на Народното събрание в първия възможен момент. Нека да изчакаме кога ще бъде обнародвано решението на ЦИК", допълни Радев.

Той поясни, че държавният глава трябва да спази определени срокови процедури по закон.

"Нека да заработи Народното събрание - това ще бъде показателно как ще се развие рулетката с мандатите, но призовавам политическите партии да не губят и ден, да не чакат да се завъртят мандатите и тогава да мислят как да съставят правителство. Още от днес този процес трябва да върви. Вярвам, че партиите вече са в диалог, с цел да търсят устойчива формула за съставяне на редовно управление", заяви Румен Радев.

Днес държавният глава е на посещение в Пловдив. На среща с представители на бизнеса в Тракия икономическа зона президентът обсъди ангажираността на бизнеса с професионалното образование, както и възможностите за решаване на кадровите предизвикателства сферата в индустрията.

Ваня Иванова

2 Коментара

Манол

преди 1 година

Точно така господин Президент! Стига ги котка тези дебили, които дори не са ти благодарни!

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Браво, и този път народът показа огромното си доверие в президент и в политическите сили. И по-слаба да беше активността на изборите задачата на посола е надеждно изпълнена. Та спешно трябва да се сглоби парламента на прифронтовата ни държава, да се подготвим както за приема на американски войници, така и за някое батальонче за Украина. Макар и условно трябва да докажем спешно евроокеанската си принадлежност и заслужим доверието. Новият посланник ще уреди детаилите.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.