Радев: Украйна настоява да води тази война

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-ukrayna-nastoyava-da-vodi-tazi-voyna/113292 SvobodnoSlovo.eu
Радев: Украйна настоява да води тази война

В критични времена българските управляващи нямат собствено мислене, мнение и позиция. Това коментира президентът Румен Радев по повод срещата на върха на НАТО във Вилнюс. Според държавния глава е крайно време да започне да се мисли трезво и обективно за войната в Украйна.

„Нашите управляващи се опитват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ, те повишават нашата сигурност. Напротив - този конфликт категорично се задълбочава - категорично. Жертвите стават все повече. Колкото повече оръжия поглъща, има толкова повече загинали хора и разрушения”, коментира Радев на събора на Рожен.

На въпрос за доклада на ДАНС и дали има опасност за България той отговори:

„Искам да стане ясно, че Украйна настоява да води тази война. Но също така трябва да е ясно, че сметката се плаща от цяла Европа. И тази война има много измерения. Пак казвам, то не е само чисто военно - има икономическо, социално и политическо измерение. Тя е заплаха и риск за цяла Европа”.

"Няма МВР, няма българска армия - във военно положение всичко е едно", каза Радев по повод предложението за изпращане на 100 бронетранспортьора от резервите на вътрешното министерство като военна помощ за Украйна.

"Няма как да излезем от кризите без родолюбие. Хиляди българи дойдоха на Рожен, това ясно показва, че България се пробужда и отхвърля нихилизма и подмяната. Няма как да излезем от кризите и да градим устойчиво бъдеще без родолюбие, без да уважаваме нашата родова памет, традиции и нашите предци", заяви Радев.

trud.bg

5 Коментара

Синята барета

1 year before

Крайно време е , индианците да кажат на вождовете си, че това, да продадеш Манхатън за мъниста и огледала, е тъпо. Това е " новияМС " - лъжат ни, че мънистата , огледалата и дрънкулките са много красиви и че земята ни няма значение . И златото ни няма значение. И хляба ни не е изпечен от правилното жито. Докога, индианци ? Събирате ли дърва за зимата ? Защото тази зима ще в много студена, да знаете.

Коментирай

Иванов

1 year before

Не Украина г-н Президент, настоява САЩ и тази Европа, която не си даде сметка, че ще бъде изконсумирана. Преди години стотици предприятия напуснаха САЩ и отидоха в Китай, за да задоволят глада на финансовия капитал. САЩ си разбраха грешката и сега ще обезкостят Европа за да си върнат загубеното. В този васален идиотски хор, нашето тънко гласче иска да се чуе по- силно. Ние вече сме разрушени, остава да ни оглозгат окончателно и ще подхвърлят земята ни на Турците, а ние супер дебилите разчитаме на Ердогановата честна дума, когато виждаме даже какви игри играе с Русия-СУПЕР ТЪПАЦИ.

Коментирай

Синята барета

1 year before

Преди , Задокеания правеше пембени революции държава по държава. Сега играе на едро - направо с 27 държави ан блок . Няма какво да си играе на дребно. Ако не сте го разбрали, сори. Хапна ни, а вие не разбрахте, че сте изядени. Каква страна 404 , хип не ги интересува вече. Купиха всичко, ако искат, ще вземат и чернозема . Наистина сме индианци !

Коментирай

dimat

1 year before

Г-н Президент,каква уССрайна,какви пет лева,"искала".Все едно някой абориген от подопечната ви поробена територия да каже,че "иска".Иска ФАЩ,а аборигените от поробените юроспийски територии повтарят казаното.Писах Президент,от уважение към длъжността ви,а не към интелекта ви,за съжаление.Всеки средностатистически българин(все още се срещат такива в поробената територия),ще ви каже елементарната истина,че всички 27територии в юропата барабар с усрайната и няколко клечещи наоколо кандидати за юридическо поробване,са просто едно НИЩО.Въздух под наБлягане и лизачи на американските анннални отверстия.Нищо повече.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.