РАЗМИСЛИ НА ЕДНА ТУЛУПКА

https://svobodnoslovo.eu/politika/razmisli-na-edna-tulupka/15055 SvobodnoSlovo.eu
РАЗМИСЛИ НА ЕДНА ТУЛУПКА

Днес Борисов отвърна на удара. И тук се дистанцирам от възторга и възмущението на тълпата и започвам да мисля. Васил Божков само раздразни любопитството на народа, като най-силното обвинение беше за Севдалинчето, която ходила всеки месец да му отказва на мерака и се прибирала при шефа си с торба с пари. Но друго - тц.

Ударът не е от страна на Божков. Но...със сигурност не е и от страна на Президента Радев. Първо, защото подобно нещо е много под нивото му и не би се унизил с подобни компромати, и второ, защото е приел тактиката да остави врагът си да си греши, без да му пречи сам да се проваля.

Двата удара - с аудиозаписа и снимките според мен са дело на един човек, все още неизвестен на широката публика, но много добре известен на Борисов. Който изпадна в паника, защото за разлика от много хора, той разпозна посланието - Снимах те безпомощен, докато спиш. Знам ти парите, знам ти скривалищата, знам ти любовниците, знам ти охраната, знам всичко за теб. Записвам те, снимам те, имат материал за теб. Не съм решил, не съм те приключил.

Разбира се, този начин на действие напълно изключва горепосочените, както и например Цветанов, който, ако беше направил нещо подобно, щеше да е преди това, а и колкото и добре да е обучен, не му стиска да направи такова нещо, а и САЩ нямат полза да дискредитират верния си слуга.

И си задавам два въпроса:

- Кой е тайният враг на Борисов, който има истински компромати за него и го държи за топките?

- Защо вместо на врага, който вади компромати, Борисов се нахвърля върху Президента?

Ако се огледаме не много назад във времето, стигаме до едни петролни и газови интереси, където Борисов стъпи с голямо слонско ходило като слон в стъкларски магазин. На територия, в която не се прощава на никого. И подразни враг, който не би се спрял да го смачка, само заради авторитета си. За да се знае! Впрочем какво стана с разпита на Златев?

И защо Президента? Ясно е, че дроновете са плод на болното съзнание на Борисов. А Президентът не е възможно да проявява нездрав интерес към голият полегнал Борисов. Тогава защо? Защото всъщност всичко е политика. И врагът на Борисов е прекалено силен. Борисов не може да се справи сам. Затова изпраща послание на тези, които са срещу него - ако аз падна, няма да има кой да ме смени, защото ще съм окалял абсолютно всички. Може и да падна, но ще повлека не само тези около мен, но и тези, на които българите вярват. След мен и потоп....

А другото обяснение е, че като не може да отвърне на силния си враг, чрез прокуратурата-бухалка прави това, което му е достъпно - обвинява Президента.

Затова и прогнозирам, че следващите дни ще последва най-жестокият удар срещу Борисов от началото на компроматната война. Защото Борисов прави една основна грешка - не си подбира внимателно враговете. А те трябва да се подбират - много по-внимателно от приятелите....

Чакам. Следващите дни и седмици ще бъдат много интересни, а в края им ще видим Борисов в пълна международна и политическа изолация. И тогава.....

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.