Разследват ощетил ли е МВР бившият министър Иван Демерджиев с 81,5 млн. лева два дни преди да сдаде поста

https://svobodnoslovo.eu/politika/razsledvat-oshtetil-li-e-mvr-bivshiyat-ministar-ivan-demerdzhiev-s-815-mln-leva-dva-dni-predi-da-sdade-posta-6/125743 SvobodnoSlovo.eu
Разследват ощетил ли е МВР бившият министър Иван Демерджиев с 81,5 млн. лева два дни преди да сдаде поста

Досъдебно производство за ощетяване на МВР с 81,5 млн. лева, по което се разследва бившият вътрешен министър Иван Демерджиев, е било образувано в прокуратурата, а той е обект на проверка по него, научи "24 часа" от важен човек в червена тога.

Става въпрос за обществена поръчка, която се проверява. Тя е била сключена два дни преди Демерджиев да сдаде поста. 

МВР вече имало договор с компанията. Той бил за производството на новите лични карти, в които има специален чип. Демерджиев обаче сключил допълнително споразумение, което оскъпило процедурата с 81,5 млн. лева. Заради проекта за новите лични карти, докато бе на поста, Демерджиев смени своята заместничка Моника Блийчър.

Бившият МВР министър не е обвинен.

Демерджиев бе министър на правосъдието в служебния кабинет на Стефан Янев, а от март 2022 бе назначен от кабинета "Петков" за зам.-министър на МВР, но така и не пое поста. После беше вицепремиер и министър на вътрешните работи в последните две служебни правителства на президента Румен Радев.

Източник: 24chasa.bg

 

2 Коментара

Майор Майор Майоров

преди 3 месеца

А с апартамента какво става? Това, сигурно, му е наградата.....

Коментирай

Настапир Аналниев

преди 3 месеца

Винаги е бил точен с парите.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.