РЕКЕТИРАН БИЗНЕСМЕН: Проблемите ми започнаха с визитата на премиера Кирил Петков (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/reketiran-biznesmen-problemite-mi-zapochnaha-s-vizitata-na-premiera-kiril-petkov-video/2879 SvobodnoSlovo.eu
РЕКЕТИРАН БИЗНЕСМЕН: Проблемите ми започнаха с визитата на премиера Кирил Петков (ВИДЕО)

Ивестен сенчест бос от зората на демокрацията има директна връзка с премиера Кирил Петков. Това твърди бизнесменът Васил Димитров в предаването "ЕвроДикоФ" по телевизия "Евроком". Той разказа, че "този олигарх" се е свързал с искане да купи бизнеса му, иначе щял да стовари цялата мощ на държавата. Димитров заяви, че е подал жалба до съответните органи, но отказа да назове името на олигарха.

Бизнесменът каза, че от 00 часа тази нощ фирмата му вече не работи.

"Проблемите ми започнаха с визитата на премиера г-н Петков, когато той пристигна на ГКПП Капитан Андреево и лично инспектира нашата лабораторна дейност ,въпреки че не разполага с необходимата за това компетенция както и специално, за да разпореди поредната проверка на дейността ни", пише Димитров в писмо до медиите.

Васил Димитров няколко пъти заяви, че скоро всички ще разберат името на олигарха, за когото той говори.

Публикуваме и писмото, което Васил Димитров е изпратил до медиите - без редакторска намеса.

През месец февруари 2022 г. с мен се свърза човек, близък до лице – известен български бизнесмен, чието име се свързва с организираната престъпност от времената на прехода.

Този човек ми съобщи, че въпросният бизнесмен има интерес към моя бизнес и го иска за себе си - иска да купи фирмата ми и или ще му я продам на цена определена от него, или бизнесът ми ще бъде отнет с помощта на държавата, тъй като както винаги, така и в момента, той се ползва с протекции на най-високо държавно ниво и има огромни финансови ресурси.

Въпреки че въпросният бизнесмен е публично известен и всичко, което посредникът ми каза, аз знаех, че наистина е така отказах категорично и обясних, че имам договорни отношения с над 700 фирми вносители, имам и договор за наем с БАБХ за помещенията, в които работя, и нямам намерение да се отказвам от работата си.

На следваща среща посредникът ми даде да говоря по телефона с въпросния бизнесмен и той с видимо изнервен глас ми даде срок от десет дни да си помисля. В противен случай ме заплаши, че целия държавен апарат ще се стовари върху мен и фирмата ми и ще бъде намерено основание да ми бъде прекратен договорът за наем на помещенията, в които работя, тъй като има огромни политически протекции от властимащите в момента, като след това негови фирми ще поемат моята дейност. Отново отказах, като вежливо обясних, че нямам намерение да се поддавам на изнудване, а той ми каза че много скоро ще се разделя с бизнеса си.

Скоро след това на 1 април 2022 г.  проблемите ми започнаха с визитата на премиера г-н Петков, когато той пристигна на ГКПП Капитан Андреево и лично инспектира нашата лабораторна дейност ,въпреки че не разполага с необходимата за това компетенция както и специално, за да разпореди поредната проверка на дейността ни.

Тогава аз разбрах какво значи „най високото държавно ниво”, което визираше близкия до властта олигарх и разбрах докъде всъщност са се разпрострели пипалата на мафията.

Разбрах че всичко, срещу което сме се борили през годините назад, не само все още съществува, а напротив - избуяло е в чудовищни размери до самия връх на държавната власт.

Оттогава аз и служителите ми сме подложени на постоянен нагъл тормоз от държавните органи в лицето на зам.-министъра на МЗХ г-н Христанов, ръководството на БАБХ в лицето на г-н Даскалов и г-н Мавровски. Всички те от една и съща политическа партия, които явно са мотивирани от най високото държавно ниво да изземат дейността и бизнеса ми.

Зам. -директорът на БАБХ г-н Мавровски  постоянно ни повтаря, че има нареждане от директора на агенцията г-н  Даскалов в кратък срок да се намерят мотиви и да прекрати договора ни за наем с БАБХ. Въпреки че това е съдебен спор и се решава от компетентния съд, в последствие в разрез с всички правни норми получих от Даскалов и нотариална покана да освободя помещенията, на които съм наемател.

Към момента относно това беззаконие съм подал жалби и сигнали до всички компетентни органи в страната и чужбина, а сега информирам и Вас, медиите, за да проследите внимателно този урок по изземване на частен бизнес в полза на мафията с помощта на държавния апарат.

Въпреки рискът да навредя на разследването, съвсем скоро предстои да изнеса публично и името на този олицетворяващ мафията известен бизнесмен от годините на прехода, като вярвам, че всички Вие сами ще намерите следите от неговите пипала както назад във времето, така и сега.

ЕВРОКОМ

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.