Ренета Инджова: Няма по-голям скандал, който да затрупа днешния

https://svobodnoslovo.eu/politika/reneta-indzhova-nyama-po-golyam-skandal-koyto-da-zatrupa-dneshniya/14726 SvobodnoSlovo.eu
Ренета Инджова: Няма по-голям скандал, който да затрупа днешния

Най-сигурният начин да се продължи с корупцията и разрушената държавност е да се покрива един скандал с друг. Този път не би могло да има по-голям скандал. Посяга се на държавния глава.

Това заяви пред БНР Ренета Инджова, служебен министър-председател в периода октомври 1994 - януари 1995 година - първата жена премиер на България.

"Мандатът е не да се узурпира, а да се упражнява власт. Както се вижда, нашето правителство е готово на всичко, за да може да стои на власт. Нещата, които се случват, са логическо продължение на нежеланието да се обозначат проблемите на нашето политическо битие. Да се търсят разрешения. Да се сменят правителства, което в други държави става за една нощ", посочи Инджова.

Тя бе категорична - изтича времето на България - като държава и като население, което не живее реален политически живот и не знае какво трябва да направи как да се бори.

"Завършила е историята с функционирането на демократична, правова държава, която се управлява от състоятелна изпълнителна власт, разделена от другите власти", обобщи Ренета Инджова.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.