Ренета Инджова: Призовавам Борисов по най-бързия начин да подаде оставка

https://svobodnoslovo.eu/politika/reneta-indzhova-prizovavam-borisov-po-nay-barziya-nachin-da-podade-ostavka/14475 SvobodnoSlovo.eu
Ренета Инджова: Призовавам Борисов по най-бързия начин да подаде оставка

Бившият служен премиер на България Ренета Инджова призова министър-

председателя Бойко Борисов по най-бързия начин да си подаде оставката и да разпусне узурпирания от него парламент. Според нея именно Народното събрание е убежището, което винаги гласува за неговото оставане на власт. Инджова е категорична, че след това оставката си трябва да подаде и главният прокурор Иван Гешев.

Самата Ренета Инджова всеки ден е на протестите пред Министерския съвет, защото винаги се е борила срещу мафията, независимо от това къде се намира тя – дали в българското правителство, дали в чужбина. Сега излизала да скандира „Оставка“ заради децата на България и тяхното бъдеще.

Според Инджова лозунгите на протеста показват ясно, че хората са осъзнали проблемите на това управление. Ето какво още каза тя пред „bTV“:

„Не можем да връщаме назад гнева на хората, защото тогава те ще пострадат от издевателствата на едно полудяло във властта си, в престъпленията, в поругаването на реда управление.“

Инджова е на мнение, че за правителството е по-малък рискът, който следва, ако си подаде оставката, отколкото ако се опита да смаже протестиращите. Според бившия служебен премиер обаче гражданите по площадите са толкова обидени от безправието и от робския начин на живот, че няма да спрат, дори и усилията им да са обречени на неуспех.

Инджова счита, че в момента в България институциите са узурпирани от прокуратурата.

А що се отнася до протестите, тя каза, че в началото е имало и възрастни хора, но в момента младите преобладават. Сред тях са такива, които следват или работят в чужбина и именно те правят инвестиции в България. Сега се чувствали без перспектива според нея.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.