Резил! Само 296 души гласуваха за Евгений Михайлов от ДОСТ

https://svobodnoslovo.eu/politika/rezil-samo-296-dushi-glasuvaha-za-evgeniy-mihaylov-ot-dost/25724 SvobodnoSlovo.eu
Резил! Само 296 души гласуваха за Евгений Михайлов от ДОСТ

Едва 296 души са гласували за водача на листата на ДОСТ Евгений Михайлов в столичния 23 МИР, показва справка на в сайта на ЦИК.

Резултатът на бившия седесар и настоящ яростен защитник на Лютви Местан се равнява на 0,13 процента от подадените гласове, което е своеобразен изборен антирекорд. Въпреки силното му медийно представяне и активното лобиране за ДОСТ, бившeто синьо „канарче“ е успяло да активира за себе си не повече от един жилищен блок избиратели.

Най-малко гласове в 23 МИР е получила партия ДРОМ – 96.

За кандидатите на ГЕРБ са гласували 75 815 души, а за БСП – 57 310.

На трето място е коалицията „Да, България“ на Христо Иванов, която е получила гласовете на 22 683 души.

Изненадващо лошо е представянето на водача на листата на ДПС Слави Бинев. За партията са гласували 1330 души, което е 0,59 процента от подадените гласове в 23 МИР. Около 800 гласа от тях обаче са за други кандидати, тъй като кандидатите са използвали преференции. Това означава, че за Слави Бинев са гласували около 500 души.

Резил! Само 296 души гласуваха за Евгений Михайлов от ДОСТ

bnews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.