Румен Овчаров принуден да се реди на опашка за пенсия в кварталната поща?

Законът "Магнитски" му провали плановете за спокойни старини

https://svobodnoslovo.eu/politika/rumen-ovcharov-prinuden-da-se-redi-na-opashka-za-pensiya-v-kvartalnata-poshta/52709 SvobodnoSlovo.eu
Румен Овчаров принуден да се реди на опашка за пенсия в кварталната поща?

Законът "Магнитски" му провали плановете за спокойни старини

Съпругата на червения енергиен олигарх Румен Овчаров на бърза ръка е станала милионер.

 

Иванка Овчарова забогатява ударно, след като през август м.г. си купува фирма „Топ Инвест Къмпани“. Срещу платените 40 000 евро за акциите Овчарова става собственик на куп имоти в цялата страна, които са оценени на милиони!

 

Само един от имотите – апартамент от 100 кв. м. в елитен столичен квартал струва поне 250 000 евро. На името на „Топ Инвест Къмпани“ се водят и огромен парцел, заедно с масивна сграда в близкото до София с. Саранци, където резиденции имат множество богаташи, огромна почивна станция в санданското с. Лиляново, комплекс за ловен, риболовен туризъм, включващ няколко вили и помощни постройки на брега на Дунава в с. Загражден, общ. Гулянци. Всеки един от имотите струва многократно повече от 40-те хил. евро, броени от фирмата на Иванка Овчарова, споделят брокери. Евентуалната им продажба ще е добре дошла за изтънелия бюджет на семейство Овчарови.

 

След наложените му санкции от САЩ по закона „Магнитски“ заради участие в корупционни сделки и получаване на подкупи от милиони евро, Румен Овчаров обяви, че със съпругата му отдавна са скромни пенсионери и се издържат само с парите от държавата.

След санкциите нито една банка няма да посмее да му открие сметка, по която да идват субсидии от скритите му офшорни фирми, за които се разбра от разкритията на щатските власти.

 

Овчаров ще е принуден да се реди на опашка в кварталната поща, за да си получи пенсията. По този начин ще може да общува с хилядите бедни старци, които управляваната от олигарси и номенклатурни наследници БСП твърди, че защитава.

Макар и бивш министър и депутат, едва ли пенсията на Овчаров би му стигнала, за да плащат данъците и сметките за ток на семейната собственост.

 

Тук е мястото да отбележим, че заедно с Иванка, която също като него цял живот е била на държавна служба, се ширят в огромен мезонет от 380 кв. м. в София. Добър пример за скромни и отрудени пенсионери, няма спор!

 

Уикендите си борецът за социални правдини и защитник на бедните прекарва на вилата си в с. Саранци, която далеч не е схлупена къщурка, наследена от предците му, а огромна вила с непристъпни дувари и масивни бетонни основи, с площ над 300 квадрата.

 

За капак наскоро стана ясно, че Овчаров и жена му са горди собственици на 5-етажна морска хасиенда в Бяла, край Варна. Палатът е изникнал буквално на морския бряг, а за строителството му не са жалени никакви средства. Брокери посочват, че пазарната цена на имота е над 1 млн. евро. Отделно са разходите за поддръжка, които трудно биха могли да бъдат покрити от пенсиите на Овчарови.

 

Твърди се, че Овчаров бил наясно още преди месеци, че е взет на мушка от службите в САЩ заради корупционните му афери с руски фирми за сметка на българската енергетика, продължаващи десетилетия. Като предвидлив човек, Овчаров е взел нужните мерки, за да си осигури законно богатство.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.