Румен Радев: След като съсипахме сами морето си, метастазите на алчността, на злоупотребите вече пълзят и към планината

https://svobodnoslovo.eu/politika/rumen-radev-sled-kato-sasipahme-sami-moreto-si-metastazite-na-alchnostta-na-zloupotrebite-veche-palzyat-i-kam-planinata/14819 SvobodnoSlovo.eu
Румен Радев: След като съсипахме сами морето си, метастазите на алчността, на злоупотребите вече пълзят и към планината

Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак на равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни. Общувам с българския бизнес, който произвежда, изнася и пълни хазната, но не и с този бизнес, който я празни със скандални обществени поръчки, където основният диспечер на порциите е министър-председателят.

Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет и корупция. Знаете чий пиар е ходил всеки месец в офиса на г-н Божков, уж за да отказва нещо си. Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото помпозно откриване.

Българските планини са извор на здраве и това, което се случва е тревожно. След като съсипахме сами морето си, метастазите на алчността, на злоупотребите вече пълзят и към планината. Багерите не са се посвенили да се качат и на Рилските езера, които няма нужда някой тепърва да преоткрива, за да ги показва на българите.

Докато се намират вратички в закона и личните интереси надделяват над общественит

https://www.facebook.com/shesti.elena/videos/558254555079854/?t=1

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.