С мотив Шенген, ПП-ДБ вкарват закони извън Плана за възстановяване

https://svobodnoslovo.eu/politika/s-motiv-shengen-pp-db-vkarvat-zakoni-izvan-plana-za-vazstanovyavane/54750 SvobodnoSlovo.eu
С мотив Шенген, ПП-ДБ вкарват закони извън Плана за възстановяване

С мотив влизане в Шенген, работната група на ПП-ДБ лансира законопроекти, които нямат нищо общо с Плана за възстановяване и устойчивост, научи „Труд news” от участници в консултациите. С приоритет от ДБ настояват за се гледат спешно от Народното събрание промените в НПК, за които навръх Великден говори и служебният правосъден министър Крум Зарков. От ПП-ДБ бързат и с промените в НК, които също не са част от комплекта с 22 законопроекта, свързани с Плана за възстановяване.

По време на днешните консултации дебатът е бил около това доколко проектите на служебното правителство са адекватни и какво трябва да се промени в тях. За част от законите по плана има готовност за внасяне на проекти от депутатите.

За да получим втори транш от парите по Плана за възстановяване включените закони в областта на правосъдието са: изменения за реформа на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, промени в Закона за правната помощ и изменения на нормативната уредба във връзка с подаването на сигнали за нередности. Промените, свързани с въвеждането на задължителна съдебна медиация вече бяха приети.

Утре консултациите по правните теми и съдебната реформа ще продължат. В работна група от ГЕРБ са включени Росен Желязков, Десислава Атанасова, Екатерина Захариева, Радомир Чолаков и Рая Назарян.

От ПП-ДБ са предпочели да бъдат представлявани от акад. Николай Денков, Лена Бориславова, Стою Стоев, Радостин Василев, Надежда Йорданова и Атанас Славов.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.