С ПРЕДАТЕЛИ НИКОЙ ДАЛЕЧ НЕ СТИГА

https://svobodnoslovo.eu/politika/s-predateli-nikoy-dalech-ne-stiga/2414 SvobodnoSlovo.eu
С ПРЕДАТЕЛИ НИКОЙ ДАЛЕЧ НЕ СТИГА

Без всякакво съмнение циркът, поднесен ни от ПП и ИТН, е на най-долнопробно ниво. Брифингите един след друг минаха всякаква граница на приличието, морала и здравия разум. Взаимната омраза, недоверие, алчност и властолюбие избиха като проказа по лицата на партиите и представителите им.

ПП им трябват гласове. ИТН пък предлагат гласове. Търсене и предлагане са пазарни принципи. Остава въпросът само за договорената цена на предателството. И тук вече отвращението става пълно.

Напълно разбирам да напуснеш партия, защото не споделяш политиката й, принципите или не ти харесва лидера. Но тогава обясняваш какво не ти харесва, оставяш поста, на който си благодарение на партията и си тръгваш с някакво достойнство. В България няма мажоритарни парламентарни избори. Всеки депутат е в Народното събрание благодарение на партия, без значение колко обаятелна и светла личност е и колко хора са гласували специално за него.

Просто избирателната система е такава. И затова, като не си съгласен с политиката на партията, се оттегляш по един или друг начин. Не отиваш да подкрепяш друга партия, не правиш брифинги да обясняваш колко си морален, ама ей така, ще продължиш да си седиш в Народното събрание, да си получаваш заплата и добавки и разбира се, постове. Като толкова не ти харесва досегашната партия и си толкова морален - напускаш. Това бих го разбрала и дори одобрила в случая с ИТН.

Всеки може да направи грешка. Да прибърза, да не прецени добре ситуацията. Но от това до подобно предателство и откровена корупция има пропасти разлика. Пропасти и в морала и в почтеността. Мен ме беше срам да гледам тези хора как се гънат и обясняват, че защото имали морал, зарязвали тази партия, благодарение на която са в парламента и ще подкрепят друга партия, защото били морални. Още по-отвратителното е, че очакват някой да повярва на тази мерзка история.

На практика те подкрепят едно безродно и некадърно управление, в което доскоро участваха. Като вероятно са осребрили предателството си. Само че оттук нататък политиката е затворена книга за тях. Почтените хора - също. Има граници, които не трябва да се преминават. И всъщност по този начин те препястваха и това ПП да се осъзнаят какво правят, да направят компромиси и да ревизират катастрофалната си политика.

Начинът е избори - избори веднага! Защото подобни срамни коалиции и подкрепа просто трябва да останат в историята. Има дъна, които не трябва да се стигат и не трябва да се остава там!

Впрочем съм смаяна, че Ристе Иванов все още не е дал и той брифинг да обвини Путин за цялата тая работа.

Елена Гунчева

https://t.me/elenaguncheva

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.