С ТОЗИ ПРОЦЕНТ ДОВЕРИЕ ПО-ДОБРЕ ИЗБОРИ

https://svobodnoslovo.eu/politika/s-tozi-procent-doverie-po-dobre-izbori/2951 SvobodnoSlovo.eu
С ТОЗИ ПРОЦЕНТ ДОВЕРИЕ ПО-ДОБРЕ ИЗБОРИ

Последните проучвания показват, че Народното събрание има 8 % доверие. Тоест от сто българи, деветдесет и два не му вярват. А Народното събрание е върховният орган на парламентарната държава. Твори закони, които са задължителни за всички. И с този процент одобрение е наникъде.

Все е имало правителства и парламенти, които не са харесвани от хората, но чак такова чудо не е било. При положение, че все по-малко хора участват в изборите, то и е резонно избраните да са с гласовете на малцинството. Тоест, трудно е да се каже, че властта е легитимна, поне от морална гледна точка.

В Народното събрание са се събрали хора, които често не знаят какво правят или просто изпълняват указания. Огромната част от депутатите са напълно неизвестни за народа, често дори ние се питаме като излезе някой от ПП на трибуната кой е този, за какво се бори и как се казва. Има и хора, които дори не са си направили труда една дума да кажат на трибуната или в комисиите. Но пък удобно натискат бутона за гласуване.

Затова и не е изненадващо, че доверието пада. В правителството на Петков скоро ще стигне минусови измерения, с което ще изпълни изказването на Петков, че такъв премиер като него България не е имала. Не е имала, така си е, той успя дори Борисов да надмине за три месеца. И надявам се повече и да няма такова чудо в политиката, че щетите са огромни.

Народът иска промяна. Но промяната не може да стане с нови проекти и нови клоуни и циркаджийски номера, а само с преосноваване на държавата и кардинални промени. Не на парче и не от хора, които мислят по три минути като ги питаш как се казват. Затова е време за предсрочни избори, масово гласуване и българска партия начело на държавата. И премиер, който да не търчи като пудел на Козяк, преди да вземе решение за България!

Елена Гунчева

https://t.me/elenaguncheva

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.