Съветник на Радев разкри кое препъна ПП

https://svobodnoslovo.eu/politika/savetnik-na-radev-razkri-koe-prepana-pp/2273 SvobodnoSlovo.eu
Съветник на Радев разкри кое препъна ПП

Той самият като избирател е разочарован от тях

Проф. Александър Маринов, който е председател на стратегическия съвет на държавния глава Румен Радев посочи, че президентът винаги е на крачка пред събитията. Поради това той вече е готов и с новия служебен кабинет, ако се наложи.

Той обаче категорично отказа да коментира в ефира на Euronews Bulgaria състава на новия служебен кабинет.

Проф. Маринов подчерта, че е логично да се допусне, че Радев ще даде известно време на парламента, за да приеме актуализацията на бюджета и съответно ще забави връчването на първия проучвателен мандат.

Изхождайки от декларациите на партиите, преобладаващата част от тях посочват, че няма да дадат подкрепата си за ново правителство в това Народно събрание.

Проф. Маринов коментира, че е изключително важно какво ще предложат от ПП като програма и платформа. Според него обаче въпросът не е предрешен и е много по-логично да отидем на избори.

Не пропусна да отбележи, че като избирател е много разочарован от ПП. До последно се е надявал, че те ще се научат и ще се справят.

Като мината, която ги е взривила той посочи, че са се подвели по лекия начин, по който е било прието коалиционното споразумение, където е била заложена тя – важните и спорни въпроси са били заобиколени. Това е довело до отлагане на проблемите, излезли на дневен ред.

blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.