Сегашните евродепутати от БСП аут от червената листа?

https://svobodnoslovo.eu/politika/segashnite-evrodeputati-ot-bsp-aut-ot-chervenata-lista/131743 SvobodnoSlovo.eu
Сегашните евродепутати от БСП аут от червената листа?

Сегашните евродепутати от БСП не заслужават да бъдат издигнати отново.

Тази теза развива от няколко дни лидерът на БСП Корнелия Нинова. С което дава да се разбере, че те няма да намерят място в червената евролиста.

В партията отдавна се говори, че от другарите евродепутати - Сергей Станишев, Елена Йончева, Иво Христов, Петър Витанов и Цветелина Пенкова шанс да попадне в БСП-листата за вота на 9 юни имала само Пенкова. И то на по-задна позиция - за да се доказва с преференции.

Причината - всички те са скъсали връзката си с партията.

Корнелия Нинова остро разкритикува поведението им, определяйки го като "изключително нелоялно и некоректно“. След пленума в събота тя заяви, че изпратените от БСП евродепутати отдавна са се дистанцирали от партията и им даде силно негативна оценка. „През годините, в които бяха евродепутати, те провеждаха политика, различна от тази, за която са изпратени от България и от БСП. Въпреки решението на нашите органи всеки първи вторник на месеца да имаме съвместни заседания на „Позитано“, на които да обсъждаме общи позиции, това не се състоя нито веднъж. Някои от тях не са стъпвали с години на „Позитано“ – това е изключително нелоялно и некоректно“, отсече Нинова.

Тази позиция на лидера на партията е ясна на структурите в БСП и затова е малко вероятно местните конференции и събрания да излъчат номинации на бившия премиер Сергей Станишев, на журналистката Елена Йончева, на изключения от партията Петър Витанов или бившия шеф на президентския кабинет Иво Христов, дори и някой от тях да събере подкрепа. Така, че по "червената писта" път за тях към Брюксел повече няма да има.

Все по-упорито се говори, че водач на листата на БСП ще бъде зам.-председателят на партията Кристиан Вигенин, а втори - депутатът Драгомир Стойнев. Според уставните норми и двамата повече не могат да бъдат предлагани за депутати в националния парламент. Затова Нинова иска да им даде шанс да работят за БСП и България от Брюксел.

В събота Националният съвет на БСП одобри платформата си за евроизборите. Представяйки я пред медиите след пленума, Нинова заяви, че в залата членове на Националния съвет са поставили въпроса защо досегашните евродепутати не са направили отчет какво са свършили през последните години, докато са били в Европейския парламент. 

Самата Нинова заявява, че няма да участва в изборите за евродепутати.

Епицентър 

5 Коментара

Бля, бля

преди 2 седмици

Само да са евродупедатите от БСП с мед да ти намажеш. Безгласните букви от всички БГ партии отиват в ЕП като награда за лизачеството и чупките в кръста ,няма какво да се лъжем. За съжаление тази ситуация не е само в България, а в целия жалък ЕС.

Коментирай

Все по-упорито се говори, че водач на листата на БСП ще бъде зам.-председателят на партията Кристиан Вигенин

преди 2 седмици

Този любител на нежната мъжка дружба кацна като вънкашен министър в Киев през 2014 г. и призна фашисткия преврат .

Коментирай

BLIMAN

преди 2 седмици

Наистина е срамно....правят кариера и се облагодетелстват материално тези "другари" от БСП...но не са само те...и другите от останалите партии заслужават същото....трябва всичко да е честно и открито...Станишев специалто толкава е лапал от Партията....и е срамно пак да се бута там...да си даде оставката и да се кротне...някаква полза от него не виждам освен да е един ..гнусен червей...!Нинова е права, аз съм твърдо за нея.

Коментирай

Булка без морален интегритет

преди 2 седмици

Могат ли 75 409 избиратели да гласуват само в една секция? (ДОКУМЕНТ) https://mediamall.info/news/samo-v-mediamall-mogat-li-75-409-izbirateli-da-glasuvat-samo-v-edna-sekciya-dokument-15548news.html

Коментирай

Ваня

преди 2 седмици

"Тази теза развива от няколко дни лидерът на БСП Корнелия Нинова". Не Нинова ,всички членове са възмутени от позициите ,които те защитаваха в Брюксел .При положение ,че те застават срещу партията ,която ги издигна ,нямат място в БСП .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.