Сектата ГЕРБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/sektata-gerb/23883 SvobodnoSlovo.eu
Сектата ГЕРБ

Станахме свидетели на срамен конгрес на партия, наричана, меко казано, "лидерска". А тя си е чиста проба авторитарна. И за наше нещастие този самозабравил се лидер вече ни управлява 9 години. Авторитарно. За каква демокрация изобщо става дума? Този въпрос ще си зададе всеки, присъствал на това жалко и безобразно подобие на партиен конгрес. Защото въпросното мероприятие, с всичките му скъпи сценични ефекти - последна дума на техниката и пиара, приличаха на шоу на американски проповедник, оглавяващ секта. Звездата Бойко Борисов се появи като един месия, а последователите Му - богомолците, скандираха името Му, врекоха Му се във вечна вярност и го ласкаеха до небесата. Стигнаха дотам, че го изкараха и "лидер на Балканите".

Демокрация ли? Не, глупост, кич и самозабравяне! Какво се случи всъщност? Борисов свика формално паството си, за да Го преизбере. Нямаше недоволни, нямаше критикари, нямаше дискусия за управление, нямаше отчет на неизпълнените задачи, нямаше и конкуренти за лидерския пост.

Що за бутафорна партия е това? И как при този брутален политически цирк, който ГЕРБ ни разиграва толкова години, народът остава глух и сляп? Парадоксално, а?!

Ростислава Иванова

Свързано изображение

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.