Ще крадем неуморно, приятели

https://svobodnoslovo.eu/politika/shte-kradem-neumorno-priyateli/119996 SvobodnoSlovo.eu
Ще крадем неуморно, приятели

Ще крадем неуморно, приятели 

Още влезли-невлезли в Общинския съвет, от Спаси София взеха да ни запознават с предстоящите си далавери. Щели да махат паветата от бул. Цар Борис трети и да слагат асфалт. От паважа се вдигал много прах и шум. А с паветата щели да покриват малките улици в центъра. 

Глупости ! Видяли ли сте столична улица, на която асфалтът да е заменен с паваж ? Прахът се вдига, защото булевардът е потънал в мърсотия. А шумът идва от разнебитената и неподдържана настилка, по която колите подскачат като пуканки. 

Цялата работа с уж привлекателната идея - безшумно, чисто, велоалеи, нови релси, дрън-дрън е да приберат едни пари. Един път като продадат паветата в Германия. Там за тях дават много добри пари, защото никой вече не ги произвежда, а те си благоустрояват градовете. Втори път ще вземат пари от далаверите с асфалта. В търговията това се казва да спечелиш от алето и от ретура. Така сегашните общинари обезобразиха бул. Дондуков, бул. Прага и още много улици. 

В Рим никой не смее да продума да се махат паветата. В Париж, когато ги мързи да поправят паважа, го покриват с асфалт - става по-здраво и оригиналната настилка все пак се консервира, не се премахва. Германия прибира паветата от продажници като нашите, за да си разкрасява градовете.

Васил Василев

4 Коментара

Мит

преди 5 месеца

Тези явно са не от ,,спаси София,, а от смучи София.

Коментирай

.../..

преди 5 месеца

Отвратителна снимка на двама отвратителни пед@раси. Нищо добро не ни чака с тези, мислете, като гласувате в неделя.

Коментирай

ВЪЗРАЖДАНЕ е патерица на шайката ГЕРБ и петата колона ДПС

преди 5 месеца

Пръв в това начинание беше Хайдукът Софиянски - продаде паветата от бул. "ХРИСТО БОТЕВ" и купи на жена си самолет ...

Коментирай

"...от Спаси София взеха да ни запознават с предстоящите си далавери. Щели да махат паветата от бул. Цар Борис трети и да слагат асфалт."

преди 5 месеца

Разгеле. Най-накрая!!! Браво на Спаси София, а ако има хора харесващи шума и прахоляка от бул Цар Борис 3 да заповядат в парка на кв. Лагера за 30-ина минути, за да послушат нестихващия тътен на колите и да подишат въздуха, който скърца от пясък и прах.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.