Ще счупи ли сглобката битката за регулаторите? Борисов: Нищо не е договорено

https://svobodnoslovo.eu/politika/shte-schupi-li-sglobkata-bitkata-za-regulatorite-borisov-nishto-ne-e-dogovoreno/122823 SvobodnoSlovo.eu
Ще счупи ли сглобката битката за регулаторите? Борисов: Нищо не е договорено

След като политическата седмица започна ударно с признание от страна на Десислава Атанасова, че ДПС ще получи тежест от ⅓ при назначаването на регулаторите, днес Бойко Борисов повтори позицията на “Продължаваме Промяната” - “Демократична България”, че нищо не е договорено. 

"Не са разпределяни регулаторите. С колегите от "Продължаваме промяната - Демократична България" сме се разбрали в стая на парламента, че, докато всичко не е решено, нищо не е решено. Когато ги решим всичките в пакет, ще излезем и ще го съобщим", заяви Бойко Борисов.

Регулаторите, съгласно текстовете в Конституцията, се избират със 160 гласа. Според Десислава Атанасова ДПС ще разполагат с ⅓ представителство в тях. Парцелирането на регулаторите не стои на масата, посочи в разгара на скандала съпредседателят на ДБ Христо Иванов. 

“Разбирам, че искате да кажете, че ще се парцелират регулаторите: не, ще се търсят най-добрите хора, които могат, а те не са вече много", заяви Борисов пред журналисти.

Всички страни в управляващото мнозинство изглежда са съгласни, че трябва да има механизъм, по който назначенията в регулаторите да се случат. Не е ясно обаче какво точно ще съдържа този механизъм. Залогът в момента са промените в конституцията, които, според заявките, трябва да бъдат приети до Коледа. Твърди се, че след тяхното приемане веднага ще се отворят законите за различните регулатори.

ФрогНюз

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.