Слави Василев: НЕКСО е политически дюшеш за ГЕРБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/slavi-vasilev-nekso-e-politicheski-dyushesh-za-gerb/43867 SvobodnoSlovo.eu
Слави Василев: НЕКСО е политически дюшеш за ГЕРБ

Последните дни репликите, които партиите си размениха, показва, че има стремеж и желание, че са в НС, за да създадат правителство. Но това е прах в очите на хората. Сигурен съм, че ще има избори. Това каза по БНТ политическият анализатор Слави Василев. 

Нищо ново под слънцето. Политическата класа е амортизирана. Трудно може да се произведе нещо ново. Дори да има спогодба, тя няма да има хоризонт. Борисов не може да забива клин където и да било. Най-прекият път към добрият наратив, който разказва,че ГЕРБ е политически приемлив, е наратива, в който ДБ събира ГЕРБ и ПП под благовидната теза за евроатлантизма.

Това е фалшиво, няма реалност и почва. 15 години слушаме за съдебна реформа и борба с корупцията и онези изтъркани теми, които не означават нищо. НС успява да произведе легитимни актове, макар хоризонтът му да е кратък. Държавата работи. 

Познавам Антони Тренчев струва ми се интелигентен човек, да не избързваме с изводи за НЕКСО. Това е политически дюшеш за ГЕРБ. 

Направих две прогнози - едната за вайната, другата, че Пеканов е адекватен, за да бъде лансиран за премиер. Човекът, който решава за служебното правителство, е Румен Радев. Това може да не се случи, съзнавам това. Ако изборът е ГЕРБ и ПП - това е оскъдно меню. Политиката е битка на лидери. Стефан Янев не е на президента дело. Ако Пеканов поеме отговорността да ознаменува промяната, то вярвайте ми, там ще се помисли много повече.

Радев вдигна юмрука и отключи политическите процеси. Този процес се разиграва пред нас. Предполагам, че ще връчи мандата на ДБ.


Харалан Александров допълни: 

Това, което наблюдаваме през последните дни е опит на нормализация. Това се дължи на Христо Иванов. Това е голяма смелост и си струва да се насърчи. ГЕРБ ги устройва това развитие. Няма съмнение, че ако има някой, който може да събере тези несъбираеми явления, това е Христо Иванов. Ако получи мандат има шанс за крехко правителство. Има желание да се демонстрира желание за правителство. След следващите избори има шанс да стане.

С приближаване към местните избори ще се ожесточават отношенията и ще се задълбочи тази безизходица и безпътица. Трябва да се свърши малко работа - да се пренапише ПВУ, за да осигури приток на средства. Мисля, че това е прагматичният аргумент и го каза няколко пъти. Христо Иванов каза, че трябва да се изтърпим. Това е. 

Ако НЕКСО е локална злоупотреба, ще се размине.

Тези просто са решили да ограбят американски бабички. Ако това е вярно, няма да им се размине. Това са истории на разбойници. Трябва да изберем къде слагаме границата, на кого се възхищаваме и опияняваше. Трябва да пораснем в морално отношение.

Правителствата на Радев са инкубатор на политически проекти.  Единият можеше да не е ПП, а ПаПа. Вторият проект е запъртък.  Дано сега да не е запъртък. Пеканов ми се струва като бял лебед.

Радев прави най-доброто, на което е способен. Решава непосредствените задачи и гледа за оцелее. Горещо се надявам, че президентът ще връчи мандата на ДБ. Това ще бъде добро решение.

frognews.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.