Слави Василев: Очаквам голям брой негласували. Хората се умориха да търсят онзи, който не краде и няма да ги предаде

https://svobodnoslovo.eu/politika/slavi-vasilev-ochakvam-golyam-broy-neglasuvali-horata-se-umoriha-da-tarsyat-onzi-koyto-ne-krade-i-nyama-da-gi-predade/118832 SvobodnoSlovo.eu
Слави Василев: Очаквам голям брой негласували. Хората се умориха да търсят онзи, който не краде и няма да ги предаде

Хората се умориха да търсят кандидати, които да не крадат и да не ги предадат. Това каза политологът Слави Василев в студиото на предаването "Денят на Фокус“ по радио "Фокус“ в коментар за предстоящия местен вот.

Местната власт традиционно предизвиква повече интерес, защото има мажоритарен елемент. Той осигурява пряка връзка между кандидата и избирателя, отбеляза Василев.

"Не вярвам, че на избирателя ще бъде представено нещо по-различно от кандидата на ПП Васил Терзиев и на ГЕРБ Антон Хекимян. Изборите няма да доведат до коренна промяна на това, което те засягат в предизборните си програми. Ако един от двамата кандидати стане кмет на София, каквато е моята прогноза, смятам, че строителството ще продължава да бъде на същото ниско ниво, каквото е в момента“, прогнозира експертът.

Ако има нещо, което би повишило избирателната активност на тези местни избори, това ще бъде кандидат, който да пробие хоризонта на Терзиев и Хекимян и да наложи своята визия. "Социологията, която дава балотаж на Ваня Григорова от БСП, е способна да повиши активността на този вот. Това е така, защото Григорова би била припозната от граждани, които не искат да видят нито Терзиев, нито Хекимян като кмет на столицата“, прогнозира Василев.

"Очаквам голям брой граждани, които няма да гласуват – те не го правят, защото ги мързи, а защото не вярват, че някой от кандидатите за кмет е способен да върне надеждите им. Самият аз се уморих от тези надежди. Хората са уморени да търсят онзи, който няма да краде и който няма да ги предаде“, разясни политическата ситуация политологът.

"Ремонт на ремонта на ремонта е достатъчен, за да се разбере какво е състоянието на столицата и от какви промени имаме нужда“, заключи Василев.

https://fakti.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.