Слави Василев: За мен няма съмнение колко ще издържи този кабинет, а въпросът е кога ще падне? (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/slavi-vasilev-za-men-nyama-samnenie-kolko-shte-izdarzhi-tozi-kabinet-a-vaprosat-e-koga-shte-padne-video/119513 SvobodnoSlovo.eu
Слави Василев: За мен няма съмнение колко ще издържи този кабинет, а въпросът е кога ще падне? (ВИДЕО)

Всяка партия си има собствена на логика и със сигурност целта на Борисов е да направи така, че да постави „Продължаваме промяната“ в неудобна ситуация, а тя да е удобна на него. От друга страна „Продължаваме промяната“ не мога да намерят много аргументи, за да спечелят избирателите си, след като те направиха това, в което се кълняха преди изборите, че няма да направят – да работят с ГЕРБ и ДПС. Настоящата ситуация е удобна за Борисов, неудобна ПП. Ясно се вижда в парламента кой е отгоре и кой отдолу. За мен няма съмнение колко ще издържи този кабинет, а въпросът е кога ще падне? Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ политическият анализатор Слави Василев.

„И тук виждаме една динамика как Ваня Григорова може да стане кмет. Социологията показва, че тя е доста близо до това да отиде на втори тур. Ако това се случи, Григорова има сериозен шанс да победи Терзиев, ако се стигне до такъв балотаж. И това не е заради личностите на двамата, а заради голямата картина в София. Просто Григорова може да събере на балотажа гласовете на хората, които не харесват „сглобката“ на управляващите на национално ниво“, добави гостът.

„Възраждане“ със сигурно също си правят сметката как техният кандидат Деян Николов може да отиде на втори тур, защото формациите, които са извън периметъра на „сглобката“, може да ги подкрепят. Всеки, който отиде на балотаж срещу Васил Терзиев, има шанс да го победи, защото ще събере вот на хората, които не харесват „сглобката“. Битката за София не е само кой ще бъде кмет и кой ще управлява Столична община, а как ще рефлектира това на национално ниво. Ако приемем, че половината хора не гласуват, то това е известен резерв, който може да надделее срещу Терзиев, защото така хората ще покажат с вота си кой е против управлението на страната“, сподели още Василев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

https://fakti.bg/

1 Коментара

Червената шапчица

преди 6 месеца

Нещо в заглавието е много сбъркано. Милионерското отроче толкова си може...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.