След като Австрия ни показа среден пръст за Шенген... „Политико“ написа, че „служебният кабинет на Нидерландия едва ли ще даде зелена светлина

https://svobodnoslovo.eu/politika/sled-kato-avstriya-ni-pokaza-sreden-prast-za-shengen-politiko-napisa-che-sluzhebniyat-kabinet-na-niderlandiya-edva-li-shte-dade-zelena-svetlina/114441 SvobodnoSlovo.eu
След като Австрия ни показа среден пръст за Шенген... „Политико“ написа, че „служебният кабинет на Нидерландия едва ли ще даде зелена светлина

След като Австрия ни показа среден пръст за Шенген... „Политико“ написа, че „служебният кабинет на Нидерландия едва ли ще даде зелена светлина на България за Шенген“. Отново кукиш. Но бавномислещите наши псевдополитици продължават да баламосват електората, че ако не днес, то утре ще ни вземат в Шенген.

След падането на Берлинската стена наивните балкански народи останаха с впечатление, че западноевропейците ги третират като равни...защото им се усмихват лицемерно. Никой не се усети, че още с влизането ни в ЕС ни наложиха унизителен мониторинг и трябваше да се отчитаме години наред на строгите, но „справедливи господари“ в Брюксел. Които ни оценяваха окомерно, високомерно и епистоларно. Нещо като излежал своята присъда престъпник, който трябва да се явява и подписва периодично в полицейския участък. Втора категория homo sapiens. Нали така!

На коя западноевропейска страна членка на ЕС някога й е бил налаган мониторингов режим? На никоя! Колективният Запад е образцова Империя на високомерието. Брюксел гледа на балканските народи като на „Конфедерацията на ирокезите“. Защо народите в Африка се бунтуват срещу своите бивши колонизатори? Защото те продължават да се отнасят към тях високомерно и арогантно. Но тарикатски ги ограбват систематично. През последните години в София пристигат предимно третостепенни чиновници от Империята на високомерието, но ги приемат на ниво президент, премиер или председател на парламента.

Ние майсторски се самоунижаваме. За изминалите години на псевдодемокрация така и не разбрахме, че подходът към нас е на цивилизационна основа. Ние не сме от цивилизацията на народите от Империята на високомерието. Колко още време трябва да мине за да го разберем.

Африканските народи очевидно са повече от нас в час по тази тема. Да вземе да научим нещо от нашите събратя по съдба! По-добре късно, отколкото никога.  

Ако попаднете в безнадеждна ситуация, не бъдете глупак, излезте през входа.

Хорхе Букай

Боян Чуков

2 Коментара

Сенека

10 months before

Ако нашите политици не са разбрали, че европейските чиновници ги лъжат, значи са по-глупави от тях.

Коментирай

dimat

10 months before

А ние,българското стадо,сме най-глупавите,заради това,че за толкова години,набутани в брюкселската кошара,на почетната длъжност,"чистачи на кенефа",все още не сме проумяли този факт и единственото,което правим е да кляфкаме срещу политиците "си",които при това,сами си избираме!Стадо,стадо-о-о,толкова си просто и глупаво,че даже не съзнаваш това!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.