Следва: политическа смърт за ПеПе, пълна маргинализация на ДеБе

https://svobodnoslovo.eu/politika/sledva-politicheska-smart-za-pepe-palna-marginalizaciya-na-debe/128104 SvobodnoSlovo.eu
Следва: политическа смърт за ПеПе, пълна маргинализация на ДеБе

Цялата политическа халтура я прогнозирах и написах тук още след миналите избори. Казах, че ще има коалиция - едните ще са в нея, защото им е временно изгодно (ГЕРБ и ДПС), а другите - защото макар да им е неизгодно, от Козяк и Брюксел ги "молят учтиво", а те не могат да отказват на Козяк и Брюксел.

Не можах да предвидя гросмайстроския ход с кметските избори в София: Бойко им пусна кандидат тип "Цецка Цачева", за да вземат кметското място и малко да се свали напрежението от ГЕРБ след погромите в София при управлението на Фандъкова, но пък успя да овладее общинския съвет - и постигна идеалната за него формула: на практика контролира вземането на решения, а цялата политическа отговорност отива при пепедебетата.

В задачата се пита как се случи така, че в партията на "айтитата, меринджеите, пиарките и социалните антрополози", където са съсредоточени толкова много дипломи от чужбина и точки IQ, не успяха да видят и прогнозират този очеваден сценарий и се оставиха да бъдат изиграни така?!

Отговорът е един и същ за всички съвременни либерални партии и политици: идеологията е по-важна от стратегията. И стратегически съображения не могат по никакъв начин да поставят под въпрос идеологически решения. А основният стълб на идеологията им е религиозното и безусловно подчинение на Козяк и Брюксел. Дори с цената на собственото политическо самоубийство.

От тук това, което следва е: политическа смърт за ПеПе, пълна маргинализация на ДеБе, смяна на Христо Иванов и последващо "ребрандиране" с ново име. 

И после по старому ще започнат да се изкарват неопетнени девици и морални стожери и ще борят "мафията и корупцията" и ще цитират "моралът е доброто" на Кристиан Таков - всякаш нищо не се е случвало.

Тихомир Чергов

https://www.lentata.com/

6 Коментара

BLIMAN

5 months before

Българските сглобаджии най долни предатели на българщината!

Коментирай

Бен

5 months before

Снимката е култова! Мутрите и погледите им най вече. Като главни участници в напушено фрийк шоу, на които режисьорът е разпоредил, "ще се усмихвате, ама не много"...

Коментирай

Прик

5 months before

Безусловно подчинение на Козяк и Брюксел и политическо самоубийство на тези партии да, но с него върви и убийство на България и всички нас. Това не!

Коментирай

Червената шапчица

5 months before

Докъде стигнаха нещата, шиши и тиквата да са ми по-малко отвратителни от шарлатаните.

Коментирай

Червената шапчица

5 months before

В класическото българско кино на Цветанка Ризова бих ѝ дал ролята на Стефчето - контрольорката от "Булгарплод" в "Да обичаш на инат". Онази, към която Велко Кънев се обърна с култовото: "Ей, курво....Курвоооо......Курвичкеее"." Тихомир Чергов

Коментирай

Балък

5 months before

Да беее!!! На фона на тези нещастници Шиши и Тиквата изпъкват като свинско мъдо в кал.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.