София с бюджет колкото Атина... Сравнете сами (кражбите)...

https://svobodnoslovo.eu/politika/sofiya-s-byudzhet-kolkoto-atina-sravnete-sami-krazhbite/23453 SvobodnoSlovo.eu
София с бюджет колкото Атина... Сравнете сами (кражбите)...

Общините ще разполагат с повече пари през 2018 г. Кметовете ударно залагат на ремонт и строеж на нови детски градини и училища. Кой ще харчи най-много?

Най-голям град – най-голям бюджет. София ще харчи над 1,5 млрд. лв. през 2018г.. Следвана от Варна с рекордно висок бюджет от 385 млн. лв. На трето място е Пловдив.

На фона на тези цифри, брутално е сравнението със съседите. Атина ще обгрижва население от над 3 милиона с 838 милиона евро – или само 82 милиона лева повече от нашата София. Как изглежда Атина и как - София, е умопомрачаващо...

За какво ще отидат парите на столицата ни през 2018 г.?

„Повече средства залагаме за транспортна инфраструктура, и за ремонт на квартални улици”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Общината определи Бюджет 2018 като един от най-зелените досега, като твърди, че над 400 милиона лева ще се отделят за екология по различни пера. Първа стъпка в дни със слабо замърсяване от общината ще призовават софиянци да слязат от колите. Така и кметицата дошла днес на работа – с тролей.

Съветниците приеха и мерките за борба със замърсяването от трафика. Официално – в дни с опасно мръсен въздух центърът ще е затворен за коли от 8 до 20 часа. А срещу горенето на опасни отпадъци инспекторите тръгнаха на проверки. Инспекторите ще санкционират всички, които ровят в кофите, за да не вадели боклуци, които после да горят.

В борбата срещу мръсния въздух се стигна до ситуацията инспектори да глобят клошар, търсещ прехрана. На фона на мерките, според прогнозите, въздухът в София остава опасен за здравето и в следващите два дни.

Основната причина Атина с 3 милиона население да се оправя поне 100 пъти по-добре от София с 2 милиона, при едни и същи пари, е ясна. Кражбите. Самата Гърция е силно корумпирана, но това в герберска София е недостижимо.

Например част от парите за "екология" реално са чиста кражба. Фирмите за "разделно" събиране на боклука получават пари за таково, но реално го карат на Суходол. Парите за чистота се източват от концесионерите, а София е потънала в боклук. Улиците се мият само като вали дъжд. А дупките по улиците умишлено се ремонтират некачествено, така че след 2 месеца пак да има "работа".

С такова крадене, и бюджетът на Ню Йорк не би стигнал на Фандъкова и началника и Бойко...

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.