СРАМНА ИСТОРИЯ.....

https://svobodnoslovo.eu/politika/sramna-istoriya/3085 SvobodnoSlovo.eu
СРАМНА ИСТОРИЯ.....

Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и текст, който гласи 'новини мнения Cnopm бизнес ненаноновинибылгарияпонитина лайфстайл култура региони столицата ← върни кирил петков обсъдил c американски съветник no национална сигурност как "ga накарат русия ga nлamu за своите действия" a8mop: Tpyg онлайн политика 09:42 10.05.2022 назаg'

Не е срамно да си глупав, то си е природа. Срамно е постоянно да го афишираш и дори да се гордееш с глупостта си. Кирил Петков, по недоразумение премиер на България, беше привикан на инструктаж отвъд океана. Може би си мислите, че са го чакали с червено килимче в Белия дом - трънки! Никой не го е чакал. Натирили са го да си говори с второразрядни чиновници, за които чуваме за първи път. Байдън, който преди време беше споменал името на Кирил Петков, явно вече дори не се сеща кой е тоя, дето обикаля като гламав Вашингтон и чака указания какво да прави.

Много голям интерес предизвика в мен намерението на Петков да накара "Русия да си плати". Общо взето, от думите му неизкушен от политика, география и политикономика човек би решил, че зад мъжа на готвачката стоят чутовни армии, икономика поне като на малък азиатски тигър и политическо влияние като на САЩ и Великобритания, взети заедно. Звучи много сериозно, докато не погледнеш кой го казва - човек, на когото дори в собствената му държава му казват "Простото".

И доколкото си спомням, май беше отишъл с официален повод да търси решение на проблемите с горивата и енергетиката. Как това се връзва със закани Русия да си плати /на кого и защо не става много ясно/, остава загадка. Но пък може и така да си говори, и без това не се замисля много. Не знам дали някой от тамошните чиновници ще му обясни, че засега ресурси не може да му напечатат и да му пратят. Така че, преди Русия да си плати, ще се наложи ние - българите, жестоко да плащаме за грешките на Петков! А и как ще плати Русия - Кирил Петков ще спре износа на корнишони за Русия!?!

* Впрочем, отчаяната физиономия на американския чиновник говори всичко за същността на срещата.....

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.