Свада: Как жената на Кирил Петков свали Лена Бориславова от самолета за Рим СНИМКИ

https://svobodnoslovo.eu/politika/svada-kak-zhenata-na-kiril-petkov-svali-lena-borislavova-ot-samoleta-za-rim-snimki/2808 SvobodnoSlovo.eu
Свада: Как жената на Кирил Петков свали Лена Бориславова от самолета за Рим СНИМКИ

Бориславова слиза от самолета и бива отписана от системата на пътниците, все едно не е била сред тях

22 май – аерогара „София“. Българска делегация, начело с премиера Кирил Петков пристига с кортеж от автомобили на НСО, за да отпътува за Рим, пише filternews.bg.

По традиция наши представители присъстват на отслужването на божествена света литургия в базиликата „Сан Клементе“ в чест на празника на Кирил и Методий. От години те биват приемани от главата на Римокатолическата църква.

В делегацията тази година са включени 44 човека, а сред тях е дясната ръка на Кирил Петков и говорителка на кабинета Лена Бориславова. Чекират се и се качват в самолета. Полетът обаче се бави, защото на летището все още не се е появил вицепремиерът Асен Василев.

Той идва последен, а по наша информация заедно със съпругата на Петков – канадката Линда Макензи. Дали тя в последния момент решава да придружи съпруга си при пътуването до Рим, не е ясно. Срещата й с Лена Бориславова обаче очевидно не била от най-приятните. Какво се случва на борда, не е ясно.

Изненадващо обаче Бориславова слиза от самолета и бива отписана от системата на пътниците, все едно не е била сред тях. Впоследствие Линда се явява в компанията на Петков и останалите членове на правителството в Рим, а твърде неподходящото й облекло за официално посещение става обект на множество коментари.

Отдавна се говори, че Лена Бориславова е най-близкият човек до премиера, който диктува всичките му решения и е министър-председател в сянка.

Слави Трифонов дори публично я иронизира в пост във Фейсбук, възмутен от коментирате й по всевъзможни теми, включително енергетика. Бориславова придружава премиера на всички важни срещи, а според участници в тях иззема лидерската роля в разговорите. Мнозина дори подозират отношеиня между двамата, които надхвърлят професионалните.

Интересно е също така дали Асен Василев не е на страната на Линда Макензи в този конфликт с дъх на ревност, ако е вярно, че той е пристигнал с нея на аерогарата, очевидно изненадващо за Лена Бориславова.

Политически анализатори коментират, че жените в сянка играят ключова роля в сегашното управление. Твърди се също, че Ралица Стоянова, особено приближена до Стефан Янев, е главният идеолог на новата му формация „Български възход“, която бе официално учредена наскоро.

blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.