Татяна Дончева: Предоставили сме системите за сигурност на крайно спорни хора

https://svobodnoslovo.eu/politika/tatyana-doncheva-predostavili-sme-sistemite-za-sigurnost-na-krayno-sporni-hora/131583 SvobodnoSlovo.eu
Татяна Дончева: Предоставили сме системите за сигурност на крайно спорни хора

"Бях наясно, че ще ходим на избори, въпреки всичките "-лози", които се пънат и пънат да ни обяснят, че няма как да ходим на избори. То беше нарисувано. Тези хора се спъват на всяка крачка. Не може да им дадеш дълъг пробег и да им кажеш – карайте 4 години! Може да искаш да карат, ама те не могат."

Това мнение изрази в интервю за БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", част от проекта "Левицата!".

По думите ѝ, Корнелия Нинова е абсолютна пречка за широко обединение, каквото се получи в София.

"Трябва да се направи нещо здраво в "Левицата!", което да е по-отдалечено от ПЕС и по-посветено на правата и интересите на хората на труда, а не на всякакви малцинства и екзотики. Да се върнем към корените, да можем да предложим разумни мерки."

Отбелязвайки запазването на българския национален суверенитет, Дончева определи "това, което се задава от Европа" като "много опасно":

"Опитът на големите европейски държави да мачкат мнозинството за вземане на решения, да препятстват малките държави да парират определени решения, които ги увреждат, да натискат за решения с 2/3, което ни прави абсолютно безгласни букви. Ако досега сме били представлявали от хора, които са конюнктурни и склонни да подадакват за всичко на меркелките, сега вече ни предлагат това да стане официално."

Относно доклада на "Фрийдъм хаус", който отчита подобрения в съдебната ни система, Татяна Дончева заяви:

"Това са абсолютни парцали. Неща, които едни чиновници, които нищо не разбират и за които България не значи нищо, словоблудстват и си пишат каквото си искат, подчинено на някаква поръчки."

"Това, което се разрази в МВР и в Митниците, е отговор на едната група срещу другата. Тази, която беше застрашена от Мартин Нотариуса, Пепи Еврото и компанията, която беше застрашена сериозно, отвърна на удара с друг удар, за да се покаже, че едните не са по-почтени от другите", гласи прочитът на Татяна Дончева.

"Живко Коцев е реагирал по начин, който е крайно неубедителен. Показва желание да се прикриваш, следователно си гузен – има от какво да се прикриваш. Той няма абсолютно никакво логично обяснение за действията си, които да бъдат адекватни на длъжността, която заема. Ние сме предоставили системите за сигурност на едни крайно спорни хора, които са инфантилни. Забележете жеста му с часовника – жест на дете, на което са купили часовник на панаира в селото и то се хвали с него. Това е абсолютно нелепо – такива хора да се намират на такива места."

"Главният прокурор и той се чуди накъде да криви, на кого да услужи", подчерта Дончева, според която Борислав Сарафов може да изкара цял мандат, "докато ги чака да структурират ВСС и да избират главен прокурор".

"Вече нищо не може да ни учуди. Това е една система, тапицирана по етажите с прислуга, в продължение на много години. Тези хора, за да бъдат направени прислужници, са сложени в зависимости, от които откачане няма. Всичко това трябва да се измете. Как да се измете, като съотношението на силите (за властовите позиции)е примерно 95:5%. Единственият ресурс е в населението, което да каже – баста, дотук! Само че населението такова нещо не казва", коментира лидерът на "Движение 21" в предаването "Преди всички".

"Няма как Христо Иванов и пепейците да направят това, за което претендират. Те могат да получат американско финансиране, но не могат да го направят, защото никога не са били в реалната система и нищо не знаят за нея. Това са само претенции и надувки", посочи Дончева.

bnr.bg

24 Коментара

Прозрение

преди 1 месец

Де да имахме повече такива Червени шапчици,които май не са брали гъби , а са събрали класиката на човечеството под ,,кепето,, си!

Коментирай

И още от прозрението

преди 1 месец

Та се чудя ,,Червено кепе,, може ли да не съм ,,прочел ,, една кулинарна книга , та се чудя сега как се ..забърква едно историческо ястие ,,турлю гювеч,,..

Коментирай

Да, бе

преди 1 месец

Гледам аз, статия с 22 коментара, рекох си, тука има нещо, влизам - само два коментара. Какво става в този сайт? Почнаха да трият коментари? Червената шапчица е низвергната? В Свободно слово изчезна свободното слово? Недоумявам, обяснете ми.

Коментирай

овенко дамугонабутев саборетинов

преди 1 месец

Татяна дончева много ми прилича на цола драгойчева.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.