Татяна Дончева: Проблемът е все по-малкият професионален капацитет на работещите в службите

https://svobodnoslovo.eu/politika/tatyana-doncheva-problemat-e-vse-po-malkiyat-profesionalen-kapacitet-na-raboteshtite-v-sluzhbite/117646 SvobodnoSlovo.eu
Татяна Дончева: Проблемът е все по-малкият професионален капацитет на работещите в службите

Истинският проблем на България е все по-малкият професионален капацитет на работещите в службите.

Това мнение изказа пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", част от "Левицата".

"Все по-малък е професионалният капацитет на работещите в службите. Все по-трудно могат да бъдат излъчени шефове на служби, които да могат да бъдат в помощ на държавното ръководство. Които да могат да интерпретират събитията в света по един адекватен начин и същевременно да не изострят отношенията с други държави и с други партньорски служби. Това е тънка работа. Нашите служби в момента нямат такива ръководители. Сегашните не могат да предпазят държавното ръководство от лоши стъпки. Пример за такава стъпка считам действията с Руската църква и нейните свещеници", обоснова се тя.

По думите ѝ "агентите в расо могат да бъдат във всички видове изповедания и във всички страни":

"Всички служби по света имат влияние и върху духовенството". 

Според Татяна Дончева това, че в Северна Македония са изразили някакво "безмотивирано отношение" към предстоятеля на Руската църква в София, "това в никакъв случай не прави действията на българските служби мотивирано":

"Смятам, че действията на ДАНС и на ръководителя на ДАНС бяха като на слон в стъкларски магазин. Един разумен човек, ръководещ ДАНС, би трябвало да предвиди как ще реагират еноряшите и хората, ходещи в тази църква. ... Тези служби са проветриво място и там винаги има натиск".

В предаването "12+3" Дончева коментира още, че "управляващите са с фикс идея по отношение на службите":

https://bnr.bg/

1 Коментара

Красимир

преди 6 месеца

Танче, абсолютно права си, но това всъщност е съзнателно търсен ефект от мафиотските кръгове, които ни управляват. Нали си юристка, тогава сигурно знаеш, че в мътна вода най-добре се лови риба.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.