ТИ НЕ СИ ВСИЧКИ

https://svobodnoslovo.eu/politika/ti-ne-si-vsichki/3066 SvobodnoSlovo.eu
ТИ НЕ СИ ВСИЧКИ

Министър Лорер бил твърдо убеден, че всички подкрепяли датата 01.01.2024 г. за приемане на еврото като разплащателна валута в България. Явно толкова много си вярват в това американско правителство, че вече говорят за себе си като "всички". Ами не са всички. Не са дори и мнозинство. Ако се сметне процентът, който докопаха на изборите с помощта на машинния вот спрямо всички български граждани, е толкова пренебрежимо малък, че по-добре изобщо да не повдигат темата.

Мнозинството от българите не искат въвеждане на еврото. Не заради някакво глупаво отричане, а заради съвсем разумни и логични доводи:

- губим последният остатък от суверенитет, ЕЦБ ще решава монетарната ни политика;

- губим златният си резерв;

- цените ще се повишат и то на фона на все по-нарастващата криза;

- правилата в Националния план са неясни и ще доведат до хаос;

- българите ще обеднеят;

- българският лев е символ, отказът от него е отказ от българската независимост и пълно подчинение на чужди държави и съюзи;

Има и други съображения, които тоя човек не знае и не иска да знае. Макар да е бил социалист в родината си Израел, нищо социално не е останало в политиката му. А изказванията му са против българските национални интереси.

Това правителство трябва не само да подава оставка, но и да понесе отговорност за действията си.

Елена Гунчева

https://t.me/elenaguncheva

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.