Томислав Дончев: Управление с ДПС, БСП, "Възраждане" и ИТН е авариен вариант

https://svobodnoslovo.eu/politika/tomislav-donchev-upravlenie-s-dps-bsp-vazrazhdane-i-itn-e-avarien-variant/109952 SvobodnoSlovo.eu
Томислав Дончев: Управление с ДПС, БСП, "Възраждане" и ИТН е авариен вариант

По думите на Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС най-логичното решение за подкрепа на първия мандат е коалиция между първите две политически сили.

Според Дончев това може бъде постигнато, ако "Продължаваме промяната - Демократична България" се научат да контролират емоциите си и приемат, че политиката не означава персонално присъствие в правителството.

Той описа варианта за подкрепа от другите партии - ДПС, БСП, "Възраждане" и ИТН - като авариен.

"Това е опит за трудно правителство, за къс период от време, целящ само нормализация на процесите в страната. Но до този вариант ще се стигне, ако не се получи естественият, първият вариант. Впрочем, те първият и вторият са в една и съща ситуация. Ако коментираме едно сътрудничество, както се казва, с "останалите" партии като неприемлива алтернатива за първия, тя е също така неприемлива и за втория. Ако има кабинет в този парламент, ще е с първия мандат, понеже или има мнозинство, или няма. Ако има мнозинство, може да се случи с първия мандат. С чия подкрепа? Логичното решение, това което отразява сходство между приоритети, е коалиция между първия и втория, колкото и да е трудно, каквито и емоции да има натрупани. Всички останали варианти са много трудни", подчерта Томислав Дончев.

https://eurocom.bg/

3 Коментара

Боги

преди 11 месеца

Щом ИТН са кацнали на банкянската ограда, управлявайте със сценаристи. Дано те са по-способни и да измислят по-правдоподобни сценарии за покушения. Но е противно да включвате "Възраждане" във вашия тюрлюгювеч. Как му се казваше на това - набеждаване? Или по-просто - нагла лъжа.

Коментирай

KuPi

преди 11 месеца

ФЕРБ не могат да управляват.До кога ще им гледаме мутрите и ще им слушаме жалбите.Махайте се и стига сте харчили народни пари за избори.Разпускайте се,шайка.

Коментирай

KuPi

преди 11 месеца

ГЕРБ не могат да управляват.До кога ще им гледаме мутрите и ще им слушаме жалбите.Махайте се и стига сте харчили народни пари за избори.Разпускайте се,шайка.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.