Тошко Йорданов: Унизително за българите е да искаш подкрепа от модела, срещу който се бориш

https://svobodnoslovo.eu/politika/toshko-yordanov-unizitelno-za-balgarite-e-da-iskash-podkrepa-ot-modela-sreshtu-koyto-se-borish/26621 SvobodnoSlovo.eu
Тошко Йорданов: Унизително за българите е да искаш подкрепа от модела, срещу който се бориш

Наблюдаваме омерзителни сцени в Народното събрание. “Продължаваме Промяната” и “Демократична България” нямат нищо против кабинет на малцинството с подкрепа на ГЕРБ или ДПС. Унизително за българите е сегашната позиция на ПП и ДБ. Не може да искаш гласовете на модела, срещу който се бориш.

Това заяви пред bTV Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

Бившият депутат от партията на Слави Трифонов обясни, че формацията е била в подобна ситуация, поискала е подкрепа на БСП, ДБ и "Изправи се!", но без нея кабинетът е можел да мине с гласове на ГЕРБ и ДПС - нещо, което според Йорданов е недопустимо.

Проектокабинетът "Габровски", предложен от ГЕРБ не е имал шанс, категоричен беше Йорданов.

"Не би трябвало да получа подкрепа, ако един от основните мотиви на другите партии е, че иска да разгражда модела "ГЕРБ", обясни Йорданов.

Аналогична е ситуацията с мандата на ПП - не би следвало да се иска и да се даде подкрепа от ГЕРБ.

ИТН ще се яви на следващи избори, посочи Йорданов.

Той отказа да коментира хипотези след “чистилището” на предсрочни избори. Едва след това ще стане ясно кой какви гласове и възможности има.

frognews.bg

2 Коментара

Червената шапчица

1 year before

Свърши световното по футбол. Много мъже си отгледаха яко на мачове. Други – не толкова. И пак е неделя, ранна утрин, мъж тръгва на лов. Жена му: - Какво ще отстрелвате? - Рогати. - Ей, ще се изпотрепете, бе!

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

Прибира се жена вкъщи и слага бутилка ракия в хладилника с думите: - Виждаш ли го това тук? Ще стои до Нова година! Мъжът и си сваля гащите. - Виждаш ли го това тук? Ще виси до 8-ми март!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.