ТРИТЕ ВАРИАНТА НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА

https://svobodnoslovo.eu/politika/trite-varianta-na-korneliya-ninova/43949 SvobodnoSlovo.eu
ТРИТЕ ВАРИАНТА НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА

Президентът Радев покани Корнелия Нинова да състави правителство в рамките на 48-то Народно събрание. Смята се, че тя няма да успее. Но Нинова взе мандата, основателно, защото той може да стане трамплин за представянето на БСП на следващите избори. Има такава възможност. Има и опасност мандатът да се превърне във воденичен камък, който да завлече партията още по-надолу. Зависи от тактиката, която ще се избере.

Да видим какви са вариантите.

Вариант едно. БСП води преговори с другите парламентарни сили. Безрезултатно. Връща мандата. Ни прилив, ни отлив при следващите избори.

Вариант две. Пак води преговори, но вече търси компромис. Другите партии търгуват подкрепа срещу приемане на техни позиции. Едни искат още оръжия за Зеленски, други - обратното. Едни са за Уестингхаус, други - за Белене. Едни ще махат главния прокурор, други ще го бранят. Едни искат регионалното министерство, други - земеделието, трети - екологията. Там са парите. Никой не ще външно. Едни бързат да прилапат парите по плана за възстановяване, други искат процесът да се забави, за да могат после да докопат парите. И повечето искат да крадат.

Представяте ли си какъв тюрлю гювеч би бил компромисът, срещу който БСП би получила подкрепа в НС. Каква мазна, блудкава, противна и нетрайна каша. Който я помирише, ще получи разстройване. Всяка от съставките ще крепи правителството, докато не реши да го бутне. Изтъкнах си платното, ритнах ти кросното. Това може да стане след месец, два, най-много три. Животът на подобно хипотетично управление не може да е по-дълъг. И БСП ще излезе от осъществения мандат сломена, омаломощена, загубила много точки заради отстъпките в името на властта. И на следващите избори ще и се наложи да изпие горчивата чаша на поражението.

Има и вариант три. Води преговори, обяснява, изслушва, увещава, но не обещава нищо. Знае, че няма да има подкрепата на 121 народни представители. Но не връща мандата, а обявява правителство на малцинството. Има правото да представи от парламентарната трибуна програмната декларация. И тук прави големия удар. Декларацията съдържа всичко това, което мнозинството българи искат - без значение дали харесва на Брюксел, на Вашингтон или на Москва. Излага само това, което отговаря на националните интереси. Обявява се за отлагане на еврото, възстановяване на връзките с Русия, обещава едноцифрена инфлация, довършване на Белене, никакви мигранти, недопускане на джендърщини, скок в селскостопанското производство, пресичане на дъмпинговия внос, стимули за българските производители, болниците се връщат към хуманната си мисия и престават да са търговски дружества, възраждане на българското образование и на патриотичното възпитание, съд за крадците и виновниците за националния упадък, укрепване на връзките с Унгария и т.н. Ако някоя партия обяви това като своя програма, вие няма ли да почувствате желание да гласувате за нея ?

Ясно е, че парламентарното мнозинство няма да подкрепи подобна програмна декларация и проекто правителството на БСП от 48-я парламент ще падне преди да е станало. Но представете си, че това е необявената цел на Нинова - да се възползва от шанса и да обяви гръмко приоритети, които хората искат да се сбъднат, да изпревари другите и още преди началото на предизборната кампания да разгласи и разясни целите и намеренията си и как ще ги осъществи. Съвпаднат ли с това, което мнозинството българи искат - то БСП ще има реален шанс да вкара много повече депутати в 49-тото НС.

Васил Василев

( Из предаването “ Не се страхувай ) с Васил Василев, излъчено на 16.01.2023 г. по Евроком )

https://nesestrahuvai.com/

6 Коментара

Червената шапчица

преди 2 месеца

"Когато бях малък, майка ми и баща ми не се обичаха и си изневеряваха. После се разведоха. Скоро след това мама попадна в автомобилна катастрофа и загина. С брат ми останахме да живеем в стария дом на баба ми. Сестрата на баба беше алкохоличка. Всички живеехме със парите, които баба получаваше от държавата и нейните спестявания. Чичо ми Анди едва избягна затвора, пак с пари от баба. Брат ми се ожени и ни напусна. Вече почти не ни се обажда. Баба наскоро умря и се наложи баща ни, който е на 73 години, да започне paбота за да издържа семейството. Вероятно, след време, аз ще трябва да поема тази грижа!" Принц Уилям

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

ТРИТЕ ВАРИАНТА НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА- анално, вагинално или орално. Нинова, съветвам те да не се чудиш – и трите, и трите, скъпа…

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

Господин, Васил Василев, др. Нинова има само един вариант – да си натика третия мандат в задника си и да се гръмне с оръжие, предназначено за окрите.

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

Арестуваха екоактивистката Грета Тунберг. Правителството на Германия разширява мината заради енергийната криза, която според него е причинена от руската инвазия в Украйна, допълва "Дарик". Виновен е Путин.

Коментирай

Филип Фотев

преди 2 месеца

Понеже става ясно, че Червивата, пардон, Червената шапчица е капацитет по сексуалните терапии, й предлагаме да опита следната рецепта - първо анално, после -орално. Така ще сполучи да усети целия букет от либералната любов, за която ратува! Ако вече не е изпреварила и нашите представи за авангардизъм...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.