ТРУС в ГЕРБ! Здравко Димитров – Зико нападна Мамин Ваньо

Кметът обвини Тотев в задкулисие

https://svobodnoslovo.eu/politika/trus-v-gerb-zdravko-dimitrov-ziko-napadna-mamin-vanyo/111593 SvobodnoSlovo.eu
ТРУС в ГЕРБ! Здравко Димитров – Зико нападна Мамин Ваньо

Кметът обвини Тотев в задкулисие

Кметът Здравко Димитров изрази гнява си по отношение на Общинския съвет, този път във връзка с гласуването на конкретна сесия. На специално свикана пресконференция, градоначалникът заяви: "Има хора, които постоянно пречат на всичко добро в Пловдив, а тези хора са партийният секретар на ГЕРБ Иван Тотев и хората около него."

Причините за това изявление включват решението на Общинския съвет да отредят пет милиона лева за Колежа от бюджета "Пощи, далекосъобщения и транспорт". Също така, съветниците отказаха да подкрепят концесията за Инсинератора за болнични и медицински отпадъци. Кметът обвини съветниците, че искат това общинско предприятие да служи за партийна хранилка, вместо да бъде печелившо предприятие, както беше предложено от него.

Предложението за отпускане на средствата за Колежа беше направено от Йордан Илиев, шеф на групата на ГЕРБ, и беше подкрепено от 30 гласа.

Здравко Димитров заяви, че не кляка пред никоя партийна централа и не обича задкулисието. Той изрази съжаление за поведението на някои съветници, което смята за некоректно и недостойно.

Кметът напомни, че през мандата му бяха намерени средства за стадионите "Ботев" и "Локомотив", както и за олимпийския плувен комплекс. Също така, беше завършен и нов обект - Пречиствателна станция, както и други проекти.

Заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов нарече решението на Общинския съвет да се намалят средствата за електронната система чист саботаж. Той посочи, че системата на "Индра" не работи, и въпреки опитите за отстраняване на проблемите с испанската компания, не беше постигнат успех. Също така, имаше недоволство от страна на гражданите и липса на общинско транспортно дружество. Въпреки това, обществената поръчка за електронната система в градския транспорт беше финализирана, и вече съществува дружество "Екобус", което ще закупи нужните му електробуси.

Тодор Чонов разкри, че някои превозвачи не желаят електронна система в градския транспорт, защото тя предвижда пълно проследяване на изпълнението на разписанието. Някои от тези превозвачи също са съветници, които гласуваха за отнемането на средства от бюджета на транспорта.

Сега се разглежда възможността средствата за електронната система да бъдат прехвърлени от средствата, предназначени за отчуждаване на имоти. Кметът заяви, че авансът за Колежа ще бъде платен, а стадионът ще бъде завършен. Ново предложение за финансиране на електронната система ще бъде представено за гласуване в Общинския съвет. Здравко Димитров изрази съмнение относно резултата на предстоящото гласуване, като каза: "Не смея да кажа какво ще стане, има зли гении."

Източник: narod.bg

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.