УЛТИМАТУМИ НЕ ПРИЕМАМЕ

https://svobodnoslovo.eu/politika/ultimatumi-ne-priemame/2955 SvobodnoSlovo.eu
УЛТИМАТУМИ НЕ ПРИЕМАМЕ

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Натискът да вдигнем ветото върху влизането на Македония в ЕС, започва да прилича на ултиматум. Дори срокове ни поставят и звучат заплашителни нотки в тона на Жозеф Борел. Проблемът е, че в момента евроатлантическите ни господари усещат слабото звено - Кирил Петков с цялото му неразбиране на спора с Македония, българските интереси и политика. Затова и знаят, че това е шансът да прокарат искането си. При следващо управление това няма как да мине, защото ще бъде не само политическо самоубийство, но и държавна измяна.

Въпросът е как си позволяват да поставят срокове. Вместо да натиснат Македония да престане с безумното си българоненавистно поведение, те поставят ултиматуми на нас. Уж член на ЕС. Да приемем обаче, означава национално предателство и позор за всички нас.

Знаем, че и САЩ поставят ултиматум по този въпрос. Защото имат планове за Балканите, започнали още с войната им срещу Югославия и разцепването й. Затова и беше привикан Петков във Вашингон миналата седмица.

Политик, който се поддаде на натиска, приключва с политическата си кариера. И понеже знам, че Петков знае, че няма бъдеще в политиката, да му препоръчам да си възстанови канадското гражданство, за да могат да го защитят. Защото българите няма да му простят.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.